Linkuri accesibilitate

Un ursuleț de pluș atârnă într-un leagăn din fața unui bloc distrus de armata rusă în districtul Saltivka, o suburbie a orașului Harkov, din estul Ucrainei
Un ursuleț de pluș atârnă într-un leagăn din fața unui bloc distrus de armata rusă în districtul Saltivka, o suburbie a orașului Harkov, din estul Ucrainei

Războiul din Ucraina | Muratov își vinde medalia Nobel în sprijinul copiilor ucraineni. Ben Stiller, la Kiev, către Zelenski: Ești eroul meu

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 117 zi. Kievul aşteaptă o decizie a Uniunii Europene în această săptămână privind acordarea statutului de ţară candidată.

09:16 20.6.2022

Șeful armatei britanice: Să fim pregătiți să înfruntăm Rusia

Noul șef al armatei britanice, generalul Sir Patrick Sanders, a declarat că soldații și rezerviștii trebuie să fie pregătiți să înfrunte Rusia pe câmpul de luptă, scrie BBC.

Generalul a spus că invazia Ucrainei de către Rusia arată nevoia „de a proteja Marea Britanie și de a fi gata să lupte și să câștige războaie pe uscat”. El adaugă că armata și aliații trebuie să fie acum „capabili să... învingă Rusia”.

09:45 20.6.2022

Rusia devine cel mai mare furnizor de petrol al Chinei

Rusia a devenit cel mai mare furnizor de petrol al Chinei, deoarece țara a vândut petrol la preț redus către Beijing, pe fondul sancțiunilor din cauza războiului din Ucraina, scrie BBC.

Importurile de petrol rusesc au crescut cu 55% comparativ cu anul trecut, până la un nivel record în mai, înlocuind Arabia Saudită ca cel mai mare furnizor al Chinei.

China a intensificat achizițiile de petrol rusesc, în ciuda cererii reduse în perioada pandemiei și de încetinirea economiei.

În februarie, China și Rusia au declarat că prietenia lor nu are „limită”.

Și companiile chineze, inclusiv gigantul de rafinare de stat Sinopec și Zhenhua Oil, administrată de stat, și-au mărit achizițiile de țiței rusesc în ultimele luni, după ce li s-au oferit reduceri mari. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care cumpărătorii din Europa și SUA nu au mai cumpărat de la ruși pentru a respecta sancțiunile impuse războiului împotriva Ucrainei.

10:55 20.6.2022

Video care arată distrugerea din orașul Lîman, estul Ucrainei


O cameră video care a fost ținută de un soldat rus a surprins imagini cu devastarea din orașul Lîman, în estul Ucrainei. CNN arată că totul a fost filmat de un soldat numit „Rusak” pe 25 mai.

Camera video corporală a filmat imagini cu trupele ruse care nu întâmpină nicio rezistență când intră în clădirea administrativă de la Lîman, cu ferestrele sparte și interiorul devastat

CNN arată că urcând câteva etaje pe scări către acoperișul clădirii, un soldat rus ezită o clipă, înainte de a flutura steagul victoriei sovietice.

Fluturarea steagului este apoi arătată dintr-un alt punct de observație la nivelul solului. „Rusak” transmite comandanților săi prin radio: „Merg într-o pauză de prânz chiar acum. Am făcut totul conform planului. Fără pierderi. Activitatea inamicului a fost nesemnificativă”.

11:54 20.6.2022

Zelenski: Ne așteptăm la o activitate ostilă mai mare din partea Rusiei

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina ar trebui să se aștepte la „o activitate ostilă mai mare” din partea Rusiei, deoarece Uniunea Europeană analizează dacă Ucraina ar trebui luată în considerare în mod oficial pentru statutul de candidat

„Ar trebui să ne așteptăm la o activitate ostilă mai mare din partea Rusiei. Intenționat — demonstrativ. Exact săptămâna aceasta. Și nu numai împotriva Ucrainei, ci și împotriva altor țări europene”, a spus Zelenski într-un video postat pe rețelele de socializare.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG