Linkuri accesibilitate

Pompierii încearcă să stingă un incendiu după un bombardament într-una dintre zonele industriale din regiunea Harkov, Ucraina, 20 iunie 2022 (Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV)
Pompierii încearcă să stingă un incendiu după un bombardament într-una dintre zonele industriale din regiunea Harkov, Ucraina, 20 iunie 2022 (Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV)

Războiul din Ucraina | Aerodromul de lângă Odesa, bombardat. Înalt oficial ucrainean, reținut pentru spionaj

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 118 zi. Ucraina a acuzat Rusia de intensificarea bombardamentelor în est. Turcia a declarat că summit-ul de la Madrid nu este un termen limită pentru discuţiile privind candidaturile Finlandei şi Suediei la NATO.

23:25 21.6.2022

568 de civili sunt ascunși în uzina chimică Azot din Sievierodonețk. Bombardamente în masă asupra Lîsîceanskului

Situația militară pentru apărătorii Ucrainei din estul Donbasului este „extrem de dificilă”, a spus guvernatorul regiunii Luhansk, în timp ce atacurile rusești s-au intensificat în efortul de a captura Sievierodonețk și Lîsîceansk.

Serghei Haidai a declarat că 568 de civili sunt ascunși în uzina chimică Azot de la Sievierodonețk, ultimul loc deținut de forțele ucrainene în orașul de pe malul de est al râului Siverski Doneț.

„Este o catastrofă totală”, a spus el pentru Associated Press. „Pozițiile noastre sunt atacate cu obuziere, mai multe lansatoare de rachete, artilerie de calibru mare, lovituri cu rachete.”

22:32 21.6.2022

Prima livrare de arme grele germane a ajuns în Ucraina

Ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, a declarat că obuzierele autopropulsate germane au ajuns „în sfârșit” în Ucraina în prima livrare de arme grele promisă de Berlin.

Reznikov a scris pe Twitter că Panzerhaubitze 2000 „fac în sfârșit parte din arsenalul de obuziere de 155 mm al artileriei ucrainene” și i-a mulțumit omologului său german, Christine Lambrecht.

21:14 21.6.2022

O delegație militară turcă merge în Rusia pentru o discuție dspre un posibil coridor maritim de export de cereale

O delegație militară turcă va călători în Rusia săptămâna aceasta pentru a discuta despre un posibil coridor maritim sigur în Marea Neagră pentru a exporta cereale ucrainene, potrivit surselor președinției turce.

O întâlnire în patru va avea loc în următoarele săptămâni la Istanbul între Turcia, Ucraina, Rusia și Națiunile Unite, posibil cu participarea președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, și a secretarului general al ONU, António Guterres, scrie Reuters.

Sursele au spus că planul include crearea a trei coridoare din orașul-port al Ucrainei Odesa sub supravegherea Kievului și că de acolo vor fi expediate atât produsele alimentare ucrainene, cât și cele rusești.

De acolo ar putea fi expediate între 30 și 35 de milioane de tone de cereale în următoarele șase până la opt luni, au spus sursele.

Întrebat despre schița planului, purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric, a spus că „discuțiile pe aceste probleme continuă”, fără a mai detalia.

Agenția de știri de stat rusă Tass a confirmat existența acestor planuri pentru discuții, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

20:00 21.6.2022

Atacuri aeriene ucrainene asupra Insulei Șerpilor, preluată sub control rusesc

Armata ucraineană a declarat că a lansat atacuri aeriene asupra Insulei Șerpilor, provocând „pierderi semnificative” forțelor ruse.

Într-o postare pe Facebook, comandamentul operațional de sud al armatei a declarat că a folosit „lovituri direcționate cu folosirea diferitelor forțe” pe insulă.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG