Linkuri accesibilitate

Pompierii încearcă să stingă un incendiu după un bombardament într-una dintre zonele industriale din regiunea Harkov, Ucraina, 20 iunie 2022 (Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV)
Pompierii încearcă să stingă un incendiu după un bombardament într-una dintre zonele industriale din regiunea Harkov, Ucraina, 20 iunie 2022 (Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV)

Războiul din Ucraina | Aerodromul de lângă Odesa, bombardat. Înalt oficial ucrainean, reținut pentru spionaj

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 118 zi. Ucraina a acuzat Rusia de intensificarea bombardamentelor în est. Turcia a declarat că summit-ul de la Madrid nu este un termen limită pentru discuţiile privind candidaturile Finlandei şi Suediei la NATO.

19:49 21.6.2022

Aerodromul de lângă Odesa, bombardat de forțele ruse

Ministerul rus al Apărării a declarat că rachetele sale au lovit un aerodrom din apropierea orașului-port ucrainean Odesa, au informat agențiile de presă ruse, preluate de The Guardian.

Atacurile au fost efectuate ca răspuns la un presupus atac ucrainean asupra platformelor de producție de gaze din Marea Neagră, se arată în comunicat.

18:05 21.6.2022

Înalt oficial ucrainean și om de afaceri reținuți pentru spionaj în favoarea Moscovei

Un înalt oficial al guvernului ucrainean și un proeminent om de afaceri au fost reținuți sub suspiciunea că fac parte dintr-o presupusă rețea de spionaj rusească, a declarat serviciul de securitate al Ucrainei (SBU).

Cei doi suspecți nu au fost numiți ci doar identificați ca un înalt funcționar în Secretariatul Cabinetului de Miniștri și șef de departament la Camera de Comerț și Industrie, transmite Reuters.

Suspecții au fost reținuți în cadrul unei „operațiuni speciale în mai multe etape” pentru a neutraliza presupusa rețea de spionaj, a declarat SBU într-un comunicat pe Telegram. Cei doi au „transmis inamicului diverse informații de informații: de la starea capacității noastre de apărare până la aranjamente la frontiera de stat și datele personale ale agenților de aplicare a legii ucraineni”.

SBU a spus că Rusia le-a plătit suspecților de la 2.000 la 15.000 de dolari per sarcină, în funcție de nivelul de secretizare și de importanța informațiilor.

17:47 21.6.2022

Al doilea american ucis în luptă în Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a confirmat decesul unui cetățean american, Stephen Zabielski, al doilea american cunoscut care a fost ucis în luptă în Ucraina.

Potrivit necrologului său din ziarul din New York, The Recorder, Zabielski a murit pe 15 mai în timp ce lupta în războiul din Ucraina.

„Am fost în legătură cu familia și am oferit toată asistența consulară posibilă. Din respect față de familie în această perioadă dificilă, nu avem nimic de adăugat”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului SUA.

Zabielski este al doilea american despre care se știe că a fost ucis în Ucraina de la invazia Rusiei. Veteranul Marinei Willy Cancel a fost ucis în aprilie luptând alături de forțele ucrainene.

17:13 21.6.2022

Forțele ruse au capturat satul din prima linie a Donbasului, de lângă Sievierodonețk

Trupele ruse au capturat satul din prima linie Toșkivka din apropierea orașelor gemene Sievierodonețk și Lîsîceansk, din regiunea Donbas.

„Începând de astăzi, conform informațiilor noastre, Toșkivka este controlată în întregime de ruși”, a declarat șeful administrației militare a districtului Sievierodonețk, Roman Vlasenko, a declarat pentru televiziunea ucraineană.

Bătălia pentru Donbas este „acum în plină desfășurare”, a spus Vlasenko, adăugând că întreaga regiune este „acum epicentrul luptei dintre Ucraina și armata rusă”. El a declarat pentru CNN că satul nu a fost sub control ucrainean de luni.

Toșkivka este situată la aproximativ 25 de kilometri (15 mile) sud de Sievierodonetsk, unde forțele ucrainene au rezistat înverșunat armatelor Moscovei timp de săptămâni.

Ieri, forțele separatiste susținute de ruși din Ucraina au declarat că satul a fost luat.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG