Linkuri accesibilitate

Pompierii încearcă să stingă un incendiu după un bombardament într-una dintre zonele industriale din regiunea Harkov, Ucraina, 20 iunie 2022 (Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV)
Pompierii încearcă să stingă un incendiu după un bombardament într-una dintre zonele industriale din regiunea Harkov, Ucraina, 20 iunie 2022 (Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV)

Războiul din Ucraina | Aerodromul de lângă Odesa, bombardat. Înalt oficial ucrainean, reținut pentru spionaj

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 118 zi. Ucraina a acuzat Rusia de intensificarea bombardamentelor în est. Turcia a declarat că summit-ul de la Madrid nu este un termen limită pentru discuţiile privind candidaturile Finlandei şi Suediei la NATO.

12:37 21.6.2022

Explozii în orașul Mikolaiv, din sudul Ucrainei

Administrația regională din sudul Ucrainei a anunțat că în orașul Mikolaiv au avut loc mai multe explozii în orașul Mikolaiv. Nu se știe dacă sunt victime, scrie CNN.

Martorii au raportat că au auzit trei explozii mari. Luni, au avut loc atacuri cu rachete în zona din jurul Mikolaiv.

Administrația regională din sudul Ucrainei a mai arătat că orașul Shiroke, la 50 de kilometri est de Mikolaiv, a fost bombardat luni seara și marți dimineața.

13:10 21.6.2022

Statul major ucrainean a făcut un scurt bilanț cu ce se întâmplă în est

Statul major ucrainean a declarat că în regiunea Lugansk forțele ruse s-au concentrat pe prevenirea atacurilor ucrainene și că foloseau artileria împotriva infrastructurii civile din zonă, potrivit CNN.

În Izium: la vest și sud-vest de Izium, zona a cunoscut lupte mai intense în ultimele zile, în timp ce trupele ucrainene încearcă să efectueze un contraatac împotriva liniilor de aprovizionare rusești.

Sloviansk: Forțele ucrainene de-a lungul râului Siverskî Doneț, la nord de Sloviansk, continuă să reziste eforturilor Rusiei de a pătrunde în oraș.

Bakhmut: Armata ucraineană a raportat operațiuni ofensive rusești în mai multe zone de la sud de orașul Bakhmut, un nod critic de aprovizionare pentru apărarea ucraineană.

Herson: În sudul Ucrainei, unitățile ruse încearcă să țină sub control forțele ucrainene care au intrat în ofensivă de-a lungul graniței regiunii Herson.

13:48 21.6.2022

Rusia îl convoacă pe ambasadorul UE la Moscova în privința tranzitului mărfurilor prin Lituania

Rusia îl convoacă, marţi, pe ambasadorul UE la Moscova, Markus Ederer, pe fondul unei dispute privind tranzitul mărfurilor prin teritoriul lituanian către exclava Kaliningrad, a declarat, luni, guvernatorul regiunii Anton Alikhanov, scrie Reuters.

Rusia a cerut luni guvernului lituanian să anuleze imediat noile restricţii privind transporturile de mărfuri ruseşti sancţionate de UE prin teritoriul lituanian către Kaliningrad.

14:13 21.6.2022

Moscova susţine că nu știe locul în care sunt ţinuţi cetăţenii americani luaţi prizonieri în Ucraina

Rusia nu este la curent cu locul în care sunt ţinuţi cei doi cetăţeni americani luaţi prizonieri în Ucraina şi nici cine va judeca cazul lor, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, pentru CNN.

„Nu ştiu unde sunt ţinuţi şi cine îi va judeca. Însă singurul lucru care este de la sine înţeles este că vor fi urmăriţi penal şi vor merge în instanţă”, a spus Dmitri Peskov, într-un mesaj vocal.

Potrivit presei de stat ruse, cei doi voluntari americani care luptă pentru Ucraina sunt ţinuţi în detenţie de separatiştii pro-ruşi din Republica Populară Doneţk, după ce au fost luaţi prizonieri săptămâna trecut.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG