Linkuri accesibilitate

Soldat ucrainean, în ruinele Azovstal, înainte de evacuarea combinatului. Astăzi, dubele rusești derulează program propagandistic privind beneficiile invaziei rusești în Mariupol.
Soldat ucrainean, în ruinele Azovstal, înainte de evacuarea combinatului. Astăzi, dubele rusești derulează program propagandistic privind beneficiile invaziei rusești în Mariupol.

Războiul din Ucraina | Dube de propagandă rusească cu ecrane uriașe în Mariupolul bombardat. Șapte civili uciși la Harkov

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 92-a zi. Trupele ruse au intensificat atacurile asupra orașului Severodonețk, în estul Ucrainei, încercând să preia controlul total asupra regiunii Luhansk.

Cele importante evenimente ale zilei

22:51 26.5.2022

Lavrov amenință țările care furnizează arme Ucrainei

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a avertizat că țările occidentale care furnizează arme Ucrainei capabile să lovească teritoriul rus ar face „un pas serios către o escaladare inacceptabilă”, transmite agenția de presă de stat rusă Tass, preluată de The Guardian.

Agenția de știri de stat rusă RIA Novosti l-a citat pe Lavrov spunând că speră că oamenii sănătoși din vest vor înțelege acest lucru, adăugând:

„Au mai rămas câțiva acolo”, a spus Lavrov.

Copiii Ucrainei în războiul ordonat de Vladimir Putin
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:32 0:00

20:37 26.5.2022

Bilanț actualizat: șapte civili uciși în Harkov și 17 răniți

Numărul morților din cauza bombardamentelor rusești de la Harkov crește la șapte. Cel puțin șapte civili au fost uciși și 17 răniți în timpul bombardamentelor rusești în orașul Harkov din nord-estul Ucrainei, potrivit autorităților locale.

Anterior , s-a raportat că cinci persoane au murit și 10 au fost rănite, inclusiv un copil, în urma bombardamentelor de astăzi în al doilea oraș ca mărime al Ucrainei.

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinehubov, a raportat lupte grele în nordul și nord-estul orașului. „Inamicul lovește din nou insidios populația civilă, terorizându-i”, a spus el.

18:46 26.5.2022

 Rusia folosește dube de știri de propagandă orwelliană în Mariupol

Rusia a desfășurat dube cu televizoare uriașe din care se face propagandă pro-invazie în punctele de ajutor umanitar din Mariupol, în timp ce Kremlinul face eforturi disperate pentru a integra teritoriile nou ocupate din sudul Ucrainei.

Videoclipurile, publicate de Ministerul rus al situațiilor de urgență, arată dube, numite „complexe de informații mobile”, rulând emisiunile televiziunii de stat din Rusia în care invitații susțin beneficiile invadării Ucrainei și a orașului demolat integral de bombardamente și în care nu mai există apă și electricitate.

Situația e cu atât mai halucinantă cu cât Mariupolul este distrus de bombardamentele soldate cu mii de morți.

Una dintre dube a fost instalată chiar lângă ruinele teatrului Mariupol, unde sute de oameni au fost uciși într-un atac aerian în martie.

17:46 26.5.2022

Legislație antirusească în Marea Britanie

Guvernul Regatului Unit a introdus joi o legislație pentru a ajuta consiliile, trusturile NHS și alte organisme publice să renunțe la contractele cu Gazprom și alte companii rusești, relatează The Guardian.

Consiliile au fost dornice să se retragă din contracte pe fondul îngrijorărilor că contribuie la finanțarea regimului lui Vladimir Putin. Li s-a interzis să ia în considerare „considerații necomerciale” atunci când achiziționează sau reziliază contracte și au obligația legală de a găsi cea mai ieftină ofertă în numele contribuabilului.

Multe consilii fuseseră nevoite să aleagă Gazprom ca furnizor pentru că oferea cel mai bun raport calitate-preț. Ei au plătit 29 de milioane de lire sterline către Gazprom între 2016 și 2021, a declarat firma de date Tussell.

În martie, guvernul a cerut revizuirea tuturor contractelor cu firmele legate de Rusia și Belarus și să ia în considerare rezilierea acestor contracte. Acest proces a fost extins acum la consiliile locale.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG