Linkuri accesibilitate

Restricțiile se înmulțesc în Europa în timp ce pandemia stabilește noi recorduri


Franța a avut în medie 20.000 de noi cazuri zilnice în ultima săptămână
Franța a avut în medie 20.000 de noi cazuri zilnice în ultima săptămână

Statele europene reimpun o serie de noi restricții în fața unui al doilea val de infectări cu coronavirus care atinge valori record pe continent. Cu peste 100.000 de infectări zilnice au crescut și temerile privind posibila colapsare a spitalelor în lipsa unui răspuns rapid, mai ales că se apropie și începutul unui nou sezon gripal.

Cele mai mare focare se înregistrează în prezent în Marea Britanie, Rusia, Spania, Franța și Cehia, dar și alte state se pregătesc pentru cel de-al doilea val.

Rusia a atins un nou record cu peste 13.000 de infectări zilnice raportate duminică, în timp ce Franța a avut săptămâna trecută un număr dublu de infectări față de vârful primului val din aprilie, cu o medie de 20.000 de cazuri în ultimele șapte zile.

Alte două orașe au intrat de duminică în starea de alertă maximă, în care se află deja capitala Paris și alte cinci orașe.

Guvernul ceh va impune de miercuri noi restricții, conform unui anunț făcut de premierul Andrej Babis.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson este așteptat luni să anunțe noi restricții specifice carantinei pentru focare de coronavirus din nordul Angliei.

În Italia, prima țară europeană lovită în primăvară, Comitetul Tehnico Ştiinţific a decis că 10 zile de izolare sunt de ajuns pentru prevenirea răspândirii virusului. Ieşirea din carantină implică un rezultat negativ la testul molecular pentru depistarea virusului SARS COV-2.

Decizia a fost luată pentru a permite persoanelor obligate să stea în carantină să se întoarcă la viaţa normală o dată testate negativ. Diminuirea perioadei de carantină le priveşte şi pe persoanele care ajung în Italia din România care sunt obligate să efectueze carantina la domiciliu conform decretului prim-ministrului în vigoare până la 15 octombrie.

XS
SM
MD
LG