Linkuri accesibilitate

Rezultate parțiale pentru primării: PSD – 1.566 de mandate, PNL – 1.052, Independenții – cât AUR și USR. Europarlamentare: AUR & SOS – 20%

08:17 11.6.2024

Preluarea buletinelor de vot și a proceselor verbale în Sectorul 1 din București se reia marți dimineață, după ce a fost suspendată luni

Preluarea buletinelor de vot și a proceselor verbale în Sectorul 1 din București a fost suspendată luni seară, după ce zeci de oameni au stat ore în șir ca documentele să le fie preluate.

Biroul Electoral de Circumscripție din sectorul 1 al municipiului București a transmis că „constată imposibilitatea fizică a membrilor Biroului Electoral de prelucrare a secțiilor de votare neprelucrate până în prezent”.

De asemenea, conducerea Biroului subliniază și „imposibilitatea membrilor secțiilor de votare neprelucrate de a mai continua așteptarea pentru prelucrarea secțiilor, având în vedere că membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare au necesitat în mod repetat intervenția echipajelor medicale.”

Detalii despre situația de la Sectorul 1, AICI.

09:01 11.6.2024

Structura Parlamentului European după alegerile europene. Date provizorii

Lista europarlamentarilor români, potrivit rezultatelor parțiale publicate de BEC, AICI.

09:52 11.6.2024

Numărarea voturilor din sectorul 1 nu a început încă

Numărarea voturilor din sectorul 1 nu a început încă, transmite reporterul Europa Liberă de la fața locului.

Președintii de comisii de vot sunt trecuți pe o listă de către jandarmii de la poartă.

Numărarea voturilor de la Sectorul 1 a fost suspendată luni seara. Biroul Electoral de Circumscripție din Sectorul 1 a invocat fiind volumul foarte mare de lucru pentru comisiile din secțiile de votare.

Unii dintre președinți spun ca au fost chemați de la ora 9, dar deocamdată numărătoarea nu a început.

„Au fost multe voturi și durează. Am înțeles ca multora nu le-a ieșit cheia”, spune Maria Stanciu, președinta secției de votare nr. 2 de la Liceul Nicolae Iorga.

Maria Stanciu, președinta secției de votare 2 de la Liceul Nicolae Iorga.
Maria Stanciu, președinta secției de votare 2 de la Liceul Nicolae Iorga.

La numărătoarea voturilor a venit și George Tuță primarul ales din partea PSD/PNL.

„Așa cum am promis am venit să asist la numărătoarea voturilor. Nu mă întrebați pe mine cine e de vină pentru situația asta. Responsabilitatea pentru organizarea alegerilor a revenit primăriei”, a spus George Tuță.

Primarul Sectorului 1, și candidat la alegerile din 9 iunie, Clotilde Armand a declarat că a depus cerere de renumărare a voturilor.

„Am sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare”, a spus Clotilde Armand.

În Sectorul 1 sunt 166 de secții de votare.

10:20 11.6.2024

A început numărarea voturilor la Sectorul 1

Președinții și pe vicepreședinții de secții au intrat în Biroul Electoral de Circumscripție din Sectorul 1, transmite reporterul Europa Liberă. Jandarmii filmează procesul de predare a documentelor elctorale.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG