Linkuri accesibilitate

Rezultate parțiale pentru primării: PSD – 1.566 de mandate, PNL – 1.052, Independenții – cât AUR și USR. Europarlamentare: AUR & SOS – 20%

11:02 11.6.2024

Rezultate parțiale alegeri pentru funcția de primar - 11 iunie, ora 10.00

11:18 11.6.2024

Autoritățile nu precizează care sunt cele 22 de județe în care procesul electoral a fost suspendat luni seara

Autoritățile nu au transmis care sunt cele 22 de județe în care s-a suspendat procesul electoral luni seara.

„Suspendarea s-a produs din cauza oboselii oamenilor. A fost un proces electoral destul de complicat, cu trasee diferite de predare a materialelor și cozi foarte mari la predarea lor. Organizarea era în atribuția prefecturilor. Nu avem o listă cu cele 22 de județe pentru că nu au obligația (reprezentanții Birourilor Electorale Județene, n.r.) să raporteze la BEC genul acesta de decizii”, au transmis pentru Europa Liberă reprezentanții Biroului Electoral Central.

Europa Liberă a contactat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne pentru a afla care sunt județele unde s-a suspendat luni seara procesul de votare. Până la această oră nu a primit informațiile solicitate.

11:21 11.6.2024

Sector 1 - Procesul de predare a proceselor verbale e în desfășurare

Președinții și vicepreședinții de secții de votare din Sectorul 2 așteaptă să predea documentele electorale.
Președinții și vicepreședinții de secții de votare din Sectorul 2 așteaptă să predea documentele electorale.

Procesul de predare al proceselor verbale de la secțiile de vot din Sectorul 1 e în desfășurare la Biroul Electoral Sector 1 din Piața Amzei, transmite reporterul Europa Liberă de la fața locului. După ce sunt înscriși pe o listă în holul instituției, președinții merg sus la etaj cu sacii cu procese verbale. Între timp, alții așteaptă în sala de așteptare din hol să le vină rândul.

11:53 11.6.2024

Renumărare parțială a voturilor la Sectorul 1

Din informațiile obținute de Europa Liberă, o parte din voturile pentru funcția de primar din secțiile de la Sectorul 1 vor fi renumărate.

Este vorba despre voturile din secțiile unde există contestații și despre cele în care sunt neconcordanțe între procesele verbale de la secțiile de votare și datele Biroului Electoral de circumscripție.

Mai mulți președinți de secții de votare din Sectorul 1 au fost chemați la Biroul Electoral Central, transmit reporterii Europa Liberă.

La Sectorul 1, rezultatele parțiale arată o competiție strânsă între actualul primar, Clotilde Armand (USR), și contracandidatul lui, George Tuță (PNL).

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG