Linkuri accesibilitate

Rezultate parțiale pentru primării: PSD – 1.566 de mandate, PNL – 1.052, Independenții – cât AUR și USR. Europarlamentare: AUR & SOS – 20%

12:02 11.6.2024

Rezultat strâns și la Sectorul 2 din București

Rareş Hopincă ( candidat PSD - PNL) ar avea un avans de 639 de voturi în fața actualului primar al Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu (ADU), potrivit rezultatevot.ro, proiect Code For Romania care folosește date privind alegerile din 9 iunie oferite de Autoritatea Electorală Permanentă.

Rareş Hopincă are 49.170 de voturi, iar Radu Mihaiu are 48.531. Numărarea voturilor în Sectorul 2 continuă marți, 11 iunie.

12:53 11.6.2024

În unele dintre județele unde procesul electoral a fost suspendat activitatea a fost reluată

Surse din Ministerul Afacerilor Interne au spus, pentru Europa Liberă, că într-o parte din cele 22 de județe în care a fost suspendat luni seara procesul electoral (verificarea și centralizarea proceselor verbale) acesta a fost reluat marți. Motivul întreruperii ar fi fost suprasolicitarea angajaților din secțiile de votare.

Printre județele în care procesul electoral a fost suspendat pe parcursul nopții de luni spre marți au fost Constanța, Covasna, Ilfov, Cluj, Galați, Bihor, Brașov sau Brăila. În ultimele trei (Bihor, Brașov, Brăila) în dimineața zilei de marți, procesul electoral a fost reluat, precizează sursele citate.

Sursele au adăugat că nu a fost vorba despre suspendarea procesului electoral în toate circumscripțiile din județele menționate, ci doar în unele dintre acestea.

Sursele din MAI mai spun că informațiile privind suspendarea procesului electoral în anumite circumscripții din județe au venit de la polițiștii care asigură protecția transportului și depozitării documentelor electorale.

13:16 11.6.2024

Rezultatele parțiale. Cinci consilii județene în plus pentru PSD față de alegerile din 2020. PNL a pierdut cinci consilii județene

​PSD a obținut controlul politic în 25 din cele 41 de consilii județene din țară, cu cinci mai multe față de alegerile din 2020. PNL a câștigat 12 consilii județene, cu cinci mai puține decât în urmă cu patru ani.

Analiza mandatelor, aici:

13:30 11.6.2024

Silvestru Șoșoacă, mai puține voturi decât numărul de semnături depuse

Candidatul independent la europarlamentare, Silvestru Șoșoacă, a obținut mai puține voturi decât numărul minim de semnături de susținere a candidaturii, potrivit Agerpres, după numărarea voturilor în 19.761 de secţii, din totalul de 19.870 de la nivel național.

Silvsetru Șoșoacă se află sub control judiciar în urma acuzațiilor că și-ar fi falsificat listele de semnături pentru susținerea candidaturii.

Silvestru Şoşoacă a obținut 79.875 de voturi, adică un procent de 0,90%, potrivit celor mai recente informații transmise marți de Biroul Electoral Central.

Un caz similar este cel al candidatei independente Paula Marinela Pîrvulescu, care are mai puține voturi (50.556 voturi) decât numărul minim de semnături de susținere.

Candidații independenți pentru europarlamentare trebuie să aibă cel puțin 100.000 de semnături de susținere.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG