Linkuri accesibilitate

Doi dintre primarii Partidului Social Democrat, la un eveniment de campanie: în stânga, Robert Negoiță (sectorul 3), în dreapta, Daniel Băluță (sectorul 4).
Doi dintre primarii Partidului Social Democrat, la un eveniment de campanie: în stânga, Robert Negoiță (sectorul 3), în dreapta, Daniel Băluță (sectorul 4).

Rezultate parțiale: PSD are mai mulți primari decât toate celelalte partide la un loc. Situație incertă în două sectoare din București

09:47 12.6.2024

Bistrița. PNL cere renumărarea voturilor după ce candidatul liberal a pierdut la o diferență de opt voturi

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Bistriţa, Sorin Hangan, a anunțat miercuri că partidul depune contestație la Biroul Electoral Central împotriva deciziei Biroului Electoral Judeţean de a nu fi reverificate voturile date pentru funcţia de primar al municipiului, transmite Agerpres.

În alegerile municipale din Bistrița, candidatul PSD, Gabriel Lazany, a fost declarat câștigător cu opt voturi în fața liberalului Ioan Turc.

Potrivit proceselor verbale îoficiale, Gabriel Lazany, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, a obţinut 15.497 de voturi, iar Ioan Turc - 15.489.

21:03 11.6.2024

Rezumatul zilei de marți, 11 iunie

Rezultatele finale ale numărătorii voturilor de la alegerile din 2024 întârzie.

  • Cele mai recente date de la alegerile locale au fost publicate de BEC marți, ora 22.00. PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%.La alegerile pentru primari, PSD a obținut 38,47%, PNL – 32,72%, iar AUR – 6,29%.
  • PSD are cinci consilii județene în plus față de 2020, luate de la colegii de alianță. PNL a câștigat unul singur de la PSD, Botoșani, dar pierdut fiefuri importante în țară, cum ar fi Suceava lui Gheorghe Flutur. UDMR și-a conservat puterea. Detalii aici.
  • La europarlamentare, alianța PSD-PNL a adunat peste 48%. Partidele suveraniste AUR și SOS cumulează 20% din mandate. Detalii aici.
  • Centralizarea voturilor de la Sectorul 1 și Sectorul 2 din Capitală nu s-a încheiat. Candidații USR de la ambele sectoare, primari în funcție, contestă rezultatele și au anunțat plângeri penale față de modul în care au fost numărate voturilor. Detalii aici.
  • În urma incidentelor din timpul centralizării buletinelor de vot, președintele Autorității Electorale Centrale (AEP), Toni Greblă, a declarat la Digi24 că, pentru următoarele alegeri, va cere modificarea legislației. Luni seară, procesul electoral a fost suspendat în 22 de judeţe.
  • REPER cere renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare. Detalii aici.
  • Până marţi la ora 22.00 au fost centralizate datele din 19.807 secţii de votare din totalul de 19.870.

Europa Liberă a urmărit marți, 11 iunie, rezultatele parțiale și evenimentele importante legate de numărarea voturilor la alegerile din 9 iunie.

XS
SM
MD
LG