Linkuri accesibilitate

PNL și-a ales unicul conducător | Cronologia unui congres încheiat cu demisii

Liberalii au fost chemați sâmbătă la vot, la finele unei campanii interne în care s-a jucat cu cuțitele pe masă. Delegații au decis ca noul președinte al partidului să fie Florin Cîțu, care l-a surclasat pe Ludovic Orban.


Ludovic Orban și Florin Cîțu au fost, în ultimele luni, protagoniștii unei dintre cele mai agresive campanii interne din istoria PNL. În multe momente, victimă colaterală a fost țara.

Sumar

5.000 de delegați sunt așteptați la Congresul care a împărțit PNL în două în ultimele luni. Evenimentul de partid va avea loc la Romexpo, în contextul în care Bucureștiul a intrat în scenariul roșu de vineri seară iar opoziția i-a acuzat pe liberali că organizează un eveniment ilegal în contextul pandemiei.

Primul care a vorbit a fost șeful statului, Klaus Iohannis. După prezentarea rapoartelor de activitate, cei doi candidați și-au prezentat moțiunile. Florin Cîțu și Ludovic Orban au avut la dispozitie câte 20 de minute, iar alți cinci susținători au susținut discursuri de câte cinci minute fiecare.

Votul a început după aproximativ 3 ore de la startul Congresului. Liberalii au 48 de secretariate, câte unul pentru fiecare organizație județeană în momentul votului.

15:33 25.9.2021

A început votul pentru funcția de președinte PNL. Sunt cozi imense la cabine, oamenii stau grămadă să voteze. Premierul Florin Cîțu a votat printre primii. În sală sunt prezenți 4.874 delegați.

Florin Cîțu le-a cerut delegaților de la congresul PNL să îl voteze, pentru că își face bine treaba.

Ludovic Orban le-a spus colegilor săi că niciodată nu a existat o cotă de neîncredere atât de mare pentru un premier sau un Guvern, așa cum este Guvernul Cîțu.

Congresul PNL. Delegații care votează nu respectă regulile de distanțare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:23 0:00

14:48 25.9.2021

Congresul PNL în imagini: proteste afară, huiduieli în sală

14:18 25.9.2021

Își țin discursurile susținătorii lui Orban, care au dreptul la 5 minute. Violeta Alexandru i-a rugat pe delegați să se gândească înainte să voteze.

„Vă rog, gândiți-vă la PNL jumătate de minut când sunteți cu buletinul în mână”, a spus Alexandru.

Europarlamentarul Siefrid Mureșan a spus că moțiunea lui Ludovic Orban oferă soluții la problemele oamenilor. „Am reușit să învingem PSD. Suntem singurul partid din România care se poate bate de la egal la egal cu PSD și singurul care poate învinge PSD în următorii ani.Trebuie să fim cinstiți: cartea noastră de vizită în fața oamenilor va fi guvernarea, trebuie s rezolvăm problemele oamenilor”, a spus Mureșan.

14:12 25.9.2021

Congresul PNL în imagini

Principalele momente de la Congresul PNL
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:38 0:00

Încarcă mai mult

Ce spune primarul din Bolintin Vale despre conflictele din localitate
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:20 0:00
XS
SM
MD
LG