Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban și Florin Cîțu au fost, în ultimele luni, protagoniștii unei dintre cele mai agresive campanii interne din istoria PNL. În multe momente, victimă colaterală a fost țara.
Ludovic Orban și Florin Cîțu au fost, în ultimele luni, protagoniștii unei dintre cele mai agresive campanii interne din istoria PNL. În multe momente, victimă colaterală a fost țara.

PNL și-a ales unicul conducător | Cronologia unui congres încheiat cu demisii

Liberalii au fost chemați sâmbătă la vot, la finele unei campanii interne în care s-a jucat cu cuțitele pe masă. Delegații au decis ca noul președinte al partidului să fie Florin Cîțu, care l-a surclasat pe Ludovic Orban.

5.000 de delegați sunt așteptați la Congresul care a împărțit PNL în două în ultimele luni. Evenimentul de partid va avea loc la Romexpo, în contextul în care Bucureștiul a intrat în scenariul roșu de vineri seară iar opoziția i-a acuzat pe liberali că organizează un eveniment ilegal în contextul pandemiei.

Primul care a vorbit a fost șeful statului, Klaus Iohannis. După prezentarea rapoartelor de activitate, cei doi candidați și-au prezentat moțiunile. Florin Cîțu și Ludovic Orban au avut la dispozitie câte 20 de minute, iar alți cinci susținători au susținut discursuri de câte cinci minute fiecare.

Votul a început după aproximativ 3 ore de la startul Congresului. Liberalii au 48 de secretariate, câte unul pentru fiecare organizație județeană în momentul votului.

17:25 25.9.2021

Unul dintre delegații care au votat la Congresul PNL a scris pe buletinul de vot Ilie Bolojan.

Congresul PNL: Un delegat a votat cu Bolojan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:12 0:00

16:34 25.9.2021

Procesul de vot pentru alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat şi începe numărarea voturilor. Comisia de numărare a voturilor are 140 de membri, 70 desemnaţi de echipa Cîţu şi 70 de echipa Orban.

Votul s-a încheiat
Votul s-a încheiat

16:31 25.9.2021

Acuze de fraudă la cabinele de vot. Unul dintre votanți este acuzat că și-a fotografiat votul, iar apoi a șters poza pe ascuns. Votarea e spre final.

Acuze de fraudă la Congresul PNL
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:54 0:00

15:56 25.9.2021

Ludovic Orban a declarat după ce a votat că sunt probleme la cabinele de vot, iar delegaților din 14 organizații liberale li s-a cerut clar să arate cu cine au votat pentru funcția de președinte. „Să le fie rușine, asta nu democrație”, a spus Ludovic Orban, care a dat exemplul filialelor din Constanța, Vaslui, Neamț și Teleorman.

Orban: Sa le fie rușine, asta nu e democrație!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:02 0:00

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG