Linkuri accesibilitate

Sacuri cu voturi zac pe trotuar în fața Biroului Electoral din București.
Sacuri cu voturi zac pe trotuar în fața Biroului Electoral din București.

Rezultate oficiale parțiale. Cum își împart partidele primăriile: PSD – 41,45%, PNL – 33,48%, AUR – 5,88%, ADU – 2,62%

16:51 10.6.2024

Primele rezultate oficiale ale alegerilor europarlamentare

16:07 10.6.2024

Live – Adriana Nedelea discută cu profesorul Cristian Pârvulescu despre rezultatele alegerilor

15:55 10.6.2024

Biroul Electoral Central (BEC) nu a comunicat încă rezultatele parțiale

Până luni la ora 16:00, Biroul Electoral Central (BEC) nu a comunicat încă niciun fel de rezultat parțial al scrutinului de duminică 9 iunie, ci doar prezența la vot până la închiderea urnelor.

Politologul Cristian Pârvulescu a vorbit, în direct la Europa Liberă, despre întârzierea raportării oficiale a rezultatelor de către Biroul Electoral Central.

Acesta spune că „sunt probleme de organizare” și că la ora 15:30, la sediul BEC erau în continuare cozi la depunerea sacilor.

Cristian Pîrvulescu, politolog, despre întârzierea raportării de la BEC
Așteptați
Cristian Pîrvulescu, politolog, despre întârzierea raportării de la BEC

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00

„Ei (BEC) pot prezenta 90-80% din rezultate, dar trebuie să prezinte pe localități care au încheiat. Sunt multe localități și anumite secții în care numărătoarea a fost blocată. S-ar putea să fie o tactică pe care anumite partide o folosesc pentru a câștiga timp”, spune Pîrvulescu.

„De ce? Pentru că diferența este foarte mică. La o diferență mică orice eroare de calcul poate schimba situația.”

15:40 10.6.2024

UDMR: Am câștigat locuri în plus și în județe unde suntem minoritari

Președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat miercuri că formațiunea pe care o conduce a reușit ce și-a propus la alegerile locale, să câștige noi mandate de președinte al Consiliului Județean, respectiv de primar, în patru județe din țară.

Mai exact, candidații UDMR sau susținuți de formațiune au câștigat fotoliul de primar în Miercurea Ciuc, Sfântu-Gheorghe, dar și în Satu-Mare și Târgu-Mureș. În aceleași județe au fost obținute noi mandate de președinte al Consiliului Județean.

„În județele unde suntem minoritari am reușit să revenim în Consiliul Județean Brașov, după patru ani, cu 7% din voturi, de asemenea în Bistrița-Năsăud dar și în Consiliul Local Bistrița și în Maramureș. În Hunedoara dăm din nou 2 consilieri și în Deva ne-am crescut numărul de consilieri. Avem mandate de consilier câștigate și în localități din Sibiu, iar în județul Bacău avem una din cele mai tinere primărițe, Alina Gal”, a spus Kelemen Hunor.

El a spus că voturile obținute la europarlamentare și la alegerile pentru Consiliile Județene sunt mai multe decât cele câștigate de formațiune în 2019, respectiv 2020.

Conformn datelor de până acum, UDMR a trecut pragul de 5% pentru Parlamentul European și va avea din nou doi eurodeputați la Bruxelles.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG