Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Cinci motive pro și contra Vioricăi Dăncilă la șefia PSD


PRO

1. Fără Dăncilă la Palatul Victoria, guvernul PSD ar fi mai trist.

2. Alternative la șefia partidului ar fi Marian Oprișan, Codrin Ștefănescu sau Lia Olguța Vasilescu. Este greu să ne imaginăm care dintre cei trei e mai bun să conducă partidul de guvernământ, adică, țara.

3. „Orice om îi este frică” să nu pățească la fel ca Dragnea. Adică să iasă ca un prost din politică luptându-se cu UE, justiția și serviciile. Dancilă stie asta.

4. Ar fi pentru prima dată când PSD ar fi condus, în urma unui vot al congresului, de către o femeie. De ce să nu încerce. Până acum toți bărbații, Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta, Dragnea, au ieșit din această funcție șifonați tare. O femeie poate are noroc.

5. Lupta împotriva corupției va continua până ce toți baronii locali cu dosare penale vor fi judecați. Astfel, Viorica Dăncilă va conduce la viitoarele alegeri parlamentare un partid proaspăt, curat, proeuropean, cu circa 5 la sută votanți. La limita intrării în parlament.

CONTRA

1. Continuarea cu Dancilă la partid, deci și la guvern, ar fi un dezastru pentru traducătorii de la UE care fie iși vor da demisia in bloc, fie se vor sinucide.

2. Dacă Dăncilă rămâne șefă la PSD, confuzia va persista deoarece nu știm niciodată dacă o declarație a premierului este știre, parodie sau fake-news.

3. Opoziția, după ce l-a pierdut pe Dragnea, dacă ar pierde-o și pe Dăncilă din vizor, ar rămâne fără țintă și ar trebui să se lupte între ei, PNL cu USR și PRO România cu PMP. Dăncilă îi face să pară mai inteligenți.

4. Dacă Dăncilă ajunge șefă la PSD, va intra în istorie ca eroina care i-a eliminat pe Dragnea și camarila lui din partid, ceea ce nu este adevărat. Chestia asta au făcut-o chiar Dragnea și camarila lui.

5. Poziția de președinte PSD pentru Dăncilă ar fi un dezastru pentru sănătatea lui Ion Iliescu și așa destul de bolnav.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG