Linkuri accesibilitate

Rod Stewart își reafirmă sprijinul pentru Ucraina după ce a fost huiduit pe scena din Leipzig


Rod Stewart, aici la un concert susținut la Copenhaga, capitala Danemarcei.
Rod Stewart, aici la un concert susținut la Copenhaga, capitala Danemarcei.

Sir Rod Stewart și-a reafirmat sprijinul față de Ucraina după ce a fost huiduit la un concert susținut în Germania vineri seară.

Legenda muzicii era pe scena de la Leipzig când steagul ucrainean a apărut pe un ecran uriaș urmat de o imagine a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Atât aplauze, cât și insulte au putut fi auzite de la fani în timp ce Sir Rod Stewart interpreta hitul său din 1991, Rhythm of My Heart, despre care a spus că este o piesă împotriva războiului și a dedicat-o Kievului.

„Am sprijinit poporul ucrainean pe tot parcursul acestui război”, a declarat el luni agenției de presă PA (Press Association).

„De drumurile făcute de membrii familiei mele cu provizii în țară [Ucraina], până la închirierea unei case în Marea Britanie pentru o familie ucraineană, deci, da, îl susțin pe Zelenski și pe poporul Ucrainei și voi continua să o fac.”

Sir Rod, în vârstă de 79 de ani, a făcut, de asemenea, comentarii foarte dure la adresa președintelui rus Vladimir Putin în timpul altor concerte.

„Putin trebuie oprit”, a spus el, potrivit PA, preluată de BBC.

„Îmi face plăcere să cânt pentru publicul german, să împărtășesc niște amintiri speciale și abia aștept să cânt în restul concertelor pe care le mai am aici.”

Sir Rod a cântat la Quarterback Immobilien Arena din Leipzig, cel mai populat oraș din Saxonia, land aflat în centrul Germaniei.

Saxonia naționalistă a ales în decembrie un primar de extremă dreaptă de la Alternativa pentru Germania (AfD). Mai multe violențe și atacuri neonaziste asupra migranților au avut loc în acest timp în Saxonia.

În 2022, Sir Rod a dezvăluit că el și soția sa Penny Lancaster au închiriat o casă în Berkshire, în sud-estul Angliei, pentru o familie ucraineană formată din șapte persoane, care a fugit din calea invaziei rusești.

În același an, Sir Rod a plătit și patru camioane, pline cu provizii, pentru a fi conduse la granița Poloniei cu Ucraina. Cei doi nepoți ai săi s-au aflat printre șoferii care au condus camioanele și, cu ajutorul unei organizații umanitare din Marea Britanie, au condus apoi 16 refugiați ucraineni în siguranță la Berlin.

„Au condus prin Franța, Belgia, Germania și în Polonia, au lăsat provizii și au luat refugiați și i-au lăsat la Berlin”, a declarat Sir Rod pentru Daily Record la acel moment.

„Le-a luat trei zile și jumătate pentru a ajunge acolo și înapoi. Ei sunt eroii, nu eu.”

Sir Rod se apropie de finalul turneului său european, dar mai are de făcut câteva spectacole germane, la Hamburg, Köln și Munchen.

Luna viitoare, el va călători în SUA pentru a încheia un contract de 13 ani la Caesars Palace din Las Vegas.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG