Linkuri accesibilitate

Românii de pe Diamond Princess și-au încheiat carantina în țară și au plecat acasă


Nava de croazieră Diamond Princess
Nava de croazieră Diamond Princess

„Veste bună! Cele 6 persoane venite de pe vasul de croazieră din Japonia, care au stat în carantină în locația pusă la dispoziție de către Primăria Capitalei, au plecat azi acasă. Nu au prezentat simptome iar analizele au ieșit bine. Nu erau infectate cu coronavirus”, a scris primarul general al Capitalei Gabriela Firea, vineri seară, pe pagina sa de Facebook.

Ea a spus că mai sunt șase persoane în locația respectivă, dintre care una a venit chiar vineri, care au nevoie de carantină după ce au fost în zone afectate din China și Italia sau pentru că au avut întâlniri cu italianul din Rimini care a fost cazul zero în România.

Şase cetăţeni români de pe vasul „Diamond Princess” au fost repatriaţi pe 22 februarie și au intrat în carantină pentru două săptămâni.

Centrul unde au fost duși se află în București, dar este secret.

Nava de croazieră Diamond Princess a intrat în carantină pe 3 februarie, când a fost semnalat primul caz de coronavirus. Pe navă se aflau aproximativ 3.700 de persoane.

Printre persoanele infectate cu coronavirus de pe navă se numără și doi români, care au fost spitalizați în Japonia. În urmă cu o zi, autoritățile române au anunțat că s-au vindecat și că urmează să fie externați și aduși în țară.

XS
SM
MD
LG