Linkuri accesibilitate

România va cumpăra submarine. Programul de înzestrare a Armatei Române prinde viteză


România intenționează să cumpere submarine, tancuri și drone, în contextul în care strategia NATO se schimbă radical. Imagine generică a submarinului Scorpene pe care vrea să îl cumpere Ministerul Apărării.
România intenționează să cumpere submarine, tancuri și drone, în contextul în care strategia NATO se schimbă radical. Imagine generică a submarinului Scorpene pe care vrea să îl cumpere Ministerul Apărării.

Ministerul Apărării va cumpăra două submarine Scorpène de la French Naval Group în valoare de circa 2 miliarde de euro, scrie Hotnews.

Submarinele provin de la „același constructor selectat pentru achiziția corvetelor, un contract nesemnat încă și care bate pasul pe loc de trei ani deja”, mai scrie aceeași sursă.

Pentru cumpărarea submarinelor, Ministerul Apărării așteaptă aprobarea Parlamentului.

În urmă cu două luni, șeful Direcţiei Generale pentru Armamente, generalul-locotenent Teodor Incicaş, declara că România intenționează să cumpere și 54 de tancuri americane M1A2 Abrams. Și pentru acestea este nevoie de aprobarea Parlamentului.

Generalul-locotenent Teodor Incicaş spunea atunci că achiziționarea de tancuri este „pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului”. În același timp, Ministerul Apărării avea în plan să cumpere și submarine, nave vânătoare de mine şi să modernizeze navele purtătoare de rachete.

Achizițiile de echipament militar ale României vin în contextul în care NATO va schimba strategia și se pregătește de un eventual conflict cu Rusia, după cum a scris Europa Liberă.

La Summitul NATO din luna iulie de la Vilnius, aliații vor dezvălui mii de pagini de planuri militare secrete care vor detalia, pentru prima dată de la Războiul Rece, cum va reacționa Alianța la un eventual atac rusesc.

MApN a semnat și contractul cu firma turcească Baykar pentru trei sisteme UAS (sistem de aeronave fără pilot) Bayraktar TB2. Dronele vor ajunge la Forțele Terestre ale României până la începutul lui 2025, potrivit unui răspuns al MApN pentru Europa Liberă. Sistemele costă 321 de milioane de dolari.

XS
SM
MD
LG