Linkuri accesibilitate

Rusia și Ucraina anunță că șase civili au fost uciși în atacurile de la Herson și Horlivka


Bombardamentele au avut loc în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în estul Ucrainei și în regiunile ucrainene controlate de Rusia.
Bombardamentele au avut loc în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în estul Ucrainei și în regiunile ucrainene controlate de Rusia.

Atacurile rusești asupra regiunii Herson din sudul Ucrainei au ucis duminică cinci civili, au declarat oficialii ucraineni, în timp ce oficialii instalați de Rusia în orașul Horlivka din estul țării au declarat că o persoană a fost ucisă în urma bombardamentelor Kievului, anunță Reuters duminică.

Forțele rusești au abandonat orașul Herson, centrul administrativ al regiunii Herson de pe râul Dnipro din sudul Ucrainei, și malul vestic al râului în urmă cu peste un an, dar de atunci au supus multe zone din această regiune la bombardamente constante din pozițiile lor de pe malul estic.

Decesele din Herson au avut loc în timpul unui bombardament rusesc neîncetat asupra orașului și a regiunii în ultimele 24 de ore, au declarat oficialii ucraineni.

Poliția regională a declarat că trei persoane au murit în bombardamentele asupra unei clădiri de apartamente și a unei case particulare din orașul Herson. O femeie a murit într-un atac cu drone într-un orășel la sud de Herson, iar o a doua femeie a fost ucisă când un oraș situat mai la nord a fost supus unui tir intens.

Aleksandr Tolokonnikov, șeful biroului de presă al administrației militare regionale din Herson, a declarat pentru televiziunea publică ucraineană că aprovizionarea cu gaz și apă a fost parțial întreruptă din cauza atacurilor, care au lovit și o unitate medicală.

„Geamurile au fost sparte, clădirea a fost avariată", a declarat Tolokonnikov.

La aproximativ 600 km nord-est de Herson, în orașul Horlivka, în zonele din regiunea ucraineană Donețk aflate sub controlul Rusiei, bombardamentele ucrainene au distrus un centru comercial și alte câteva clădiri, a declarat un oficial instalat de Rusia.

Atacurile au ucis o femeie și au rănit șase civili, a declarat primarul din Horlivka, Ivan Prikhodko, instalat de Rusia, pe aplicația de mesagerie Telegram.

În timp ce Moscova și Kievul neagă că au vizat civili în războiul pe care Rusia l-a lansat asupra Ucrainei în februarie 2022, ambele părți au efectuat numeroase lovituri asupra infrastructurii celeilalte părți, care este esențială pentru armatele lor.


  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG