Linkuri accesibilitate

Imagine din Izium/Harkov, după exhumarea cadavrelor din gropile comune săpate în timpul ocupației rusești.
Imagine din Izium/Harkov, după exhumarea cadavrelor din gropile comune săpate în timpul ocupației rusești.

Război în Ucraina | Consilierul lui Zelenski: Ucraina nu a refuzat negocierile cu Rusia, ci cu Putin. Casele civililor din Herson, jefuite

Ziua 257 a războiului: Ucraina se pregătește pentru întreruperi masive ale curentului electric dar și de noi atacuri asupra infrastructurii sale energetice. Președintele Ucrainei a acuzat regimul de la Teheran că a mințit atunci când a recunoscut că a livrat Rusiei drone doar înainte de invazie

Principalele informații ale zilei

23:46 7.11.2022

Dispută în Iran pe tema dronelor furnizate Rusiei împotriva Ucrainei

Președintele Zelenski, în timpului unuia din discursurile sale nocturne alături de o dronă iraniană kamikaze doborâtă de forțele ucrainene
Președintele Zelenski, în timpului unuia din discursurile sale nocturne alături de o dronă iraniană kamikaze doborâtă de forțele ucrainene

Un cleric conservator și un redactor de ziar au criticat în mod deschis poziția guvernului cu privire la armele pe care le-a furnizat Moscovei, scrie The Guardian.

Un conflict intern cu privire la furnizarea de drone către Rusia pentru a fi utilizate împotriva Ucrainei s-a deschis în Iran, după ce un cleric conservator proeminent și un redactor de ziar au spus că Rusia este agresorul clar în războiul împotriva Ucrainei și că oferta Iranului ar trebui să înceteze.

Iranul a negat timp de mai bine de două luni că a vândut dronele Rusiei, în ciuda utilizării lor pentru distrugerea centralelor electrice și împotriva infrastructurii civile, dar în weekend a recunoscut că a furnizat un număr mic de drone înainte de începerea războiului, explicație care a fost respinsă de SUA și Ucraina.

23:21 7.11.2022

Noul premier britanic, Rishi Sunak, va vizita Ucraina

Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie a declarat pentru Sky News la Londra că noul prim-ministru britanic, Rishi Sunak, va vizita în curând Ucraina.

Sunak promisese că Ucraina va fi prima țară pe care o va vizita dacă va fi prim-ministru, dar, dată fiind agenda internațională s-a îndreptat spre Egipt unde are loc Cop27.

Prystaiko a spus: „Nu vom discuta datele, din cauza securității primului tău ministru. Dar el va veni în Ucraina destul de curând.”

23:16 7.11.2022

Departamentul de Stat: Un cetățean american a murit recent în Ucraina

Un cetățean american a murit recent în Ucraina, a confirmat luni un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat. „Putem confirma decesul unui cetățean american în Ucraina”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

„Suntem în legătură cu familia și oferim toată asistența consulară posibilă”, a spus purtătorul de cuvânt. „Din respect pentru intimitatea familiei în această perioadă dificilă, nu mai avem nimic de adăugat.”

Purtătorul de cuvânt nu a oferit detalii cu privire la identitatea persoanei care a decedat și nici la circumstanțele morții acesteia.

Acesta este al șaselea american care a murit în Ucraina de la invazia rusă din februarie.

18:52 7.11.2022

Consilierul lui Zelenski: Ucraina nu a refuzat negocierile cu Rusia, ci cu Vladimir Putin

Un consilier al președintelui Ucrainei a spus că Kievul nu a refuzat niciodată să negocieze cu Moscova și că este pregătită pentru discuții cu viitorul lider al Rusiei, dar nu și cu Vladimir Putin.

Comentariile de pe Twitter ale lui Mihailo Podoliak au urmat unui articol publicat sâmbătă de Washington Post, care spunea că administrația Biden îi încuraja pe liderii Ucrainei să semnaleze deschiderea de a negocia cu Moscova.

„Ucraina nu a refuzat niciodată să negocieze. Poziția noastră de negociere este cunoscută și deschisă”, a scris el pe Twitter, spunând că mai întâi că Rusia ar trebui să-și retragă trupele din Ucraina.

„Putin este pregătit? Evident nu. Prin urmare, suntem constructivi în evaluarea noastră: vom vorbi cu următorul lider al [Rusiei]”.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG