Linkuri accesibilitate

Schimb de replici între Barna și Iohannis: „pompierul” negospodar versus „pompierul atomic”


Klaus Iohannis și-a depus semnăturile de susținere a candidaturii la prezidențiale.
Klaus Iohannis și-a depus semnăturile de susținere a candidaturii la prezidențiale.

Dan Barna și Klaus Iohannis și-au depus vineri, la BEC, semnăturile de susținere pentru candidatura la președinție. Barna l-a numit pe Iohannis un „pompier” care apărea doar când „casa lua foc”. Președintele i-a replicat că a fost „un pompier atomic”, fără de care PSD ar fi distrus justiția.

Dan Barna, candidat al Alianței USR-PLUS, și-a depus vineri la Biroul Electoral Central (BEC) aproximativ 400.000 de semnături de susținere a candidaturii la prezidențiale, însoțit de fostul premier Dacian Cioloș și de alți membri ai alianței. El l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis, numindu-l „un pompier pentru momentele când casa a luat foc şi se prăbuşea”, care nu a fost un „președinte full-time”.

„România are nevoie de un preşedinte full-time, un preşedinte prezent în fiecare zi în viaţa cetăţenilor. Un mandat de cinci ani este un mandat lung. Putem vedea cu toţii unde suntem. (...) Preşedintele Iohannis a fost un pompier pentru momentele când casa a luat foc şi se prăbuşea. Eu cred că dacă era un gospodar mai atent şi mai diligent poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani”, a spus Dan Barna, care crede că va intra în turul doi la prezidențialele din noiembrie.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a venit și el la BEC, însoțit de lideri PNL și de susținători, pentru a depune peste 2,2 milioane de semnături de susținere a candidaturii.

Iohannis i-a răspuns lui Barna că a fost într-adevăr un pompier, dar unul „atomic”, care „a prevenit să se prăbușească România”.

„Fără mine şi prezenţa mea, PSD-ul chiar ar fi reuşit să distrugă justiţia din România, ar fi reuşit să acapareze întreaga Românie şi ar fi fost o catastrofă pentru multe generaţii”, a declarat Klaus Iohannis.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG