Linkuri accesibilitate

Secția de radioterapie din Spitalul Municipal Timișoara, închisă din cauza corespondenței birocratice întârziate


Secția avea autorizație de funcționare până în iulie. A depus actele pentru reînnoire în mai, la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare. A primit răspuns în septembrie că dosarul trebuie revizuit, așa că și-a întrerupt activitatea. 100 de pacienți au rămas fără tratament.

Managerul Spitalului Municipal Timişoara, medicul Olimpia Oprea, a declarat pentru News.ro că instituţia pe care o conduce a solicitat o autorizaţie pentru accelerator încă din luna mai, însă răspunsul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare a venit ”abia acum”, iar în acest răspuns se solicit revizuirea dosarului, astfel că soluţia este oprirea activităţii secţiei de Radioterapie.

Bolnavii care necesită tratament de radioterapie au rămas în spital, iar cei care urmează procedurile în regim de internare de zi, au fost anunţaţi că în momentul în care se reporneşte activitatea, vor fi anunţaţi.

"Azi am hotărât să nu facem tratamentul bolnavilor internaţi. Două-trei zile nu cred că pun în pericol viaţa bolnavilor, dar este o problemă, pentru că sunt timpi de aşteptrare, unii au venit din alte judeţe. Ne pare rău că s-a întâmplat aşa. Noi am trimis în scris azi documentele şi le trimitem şi scanat şi sperăm să primim acceptul de funcţionare cât mai repede. Imediat ce primim în scris de la CNCAN, pornim activitatea", a mai declarat Olimpia Oprea.

Reprezentanţii spitalului spun că în curând urmează ca Ministerul Sănătăţii să pornească licitaţia pentru achiziţionarea unul nou accelerator pentru Timişoara. Apoi, la Spitalul Municipal vor funcţiona două astfel de aparate, în paralel.

Secţia de Radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Timişoara are 70 de paturi. În plus, pe lângă bolnavii internaţi, mai sunt trataţi aici alţi pâna la 30 de pacienţi. În total, aproximativ 80-100 de oameni beneficiază de tratamentul cu radioterapie la Timişoara.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG