Linkuri accesibilitate

Selly, „La muncă” și imaginea Armatei Române


Unul dintre tinerii cei mai urmăriți pe YouTube, Selly a devenit subiect de dezbatere in presa din România după ce a realizat un vlog cu sprijinul MApN.

Selly (Andrei Șelaru) a explicat sâmbătă, contextul în care a realizat un film dedicat militarilor români, pentru vlogul său „La muncă”. Și Ministerul Apărării a oferit explicații în urma asocierii, în spațiul public, a proiectului lui Selly cu o campania de recrutare pentru Armata României.

Selly explică într-o înregistrare de pe pagina lui de YouTube că nu a primit bani din partea Ministerului Apărării Naționale (MApN), că nu ministerul a solicitat realizarea filmării, ci el a cerut sprijin pentru ultimul film din seria „La muncă” în care promovează diverse meserii.

Și MApN a explicat într-un răspuns pentru presă că are un istoric al colaborării cu diverse personalități și a acordat în trecut sprijin și altor proiecte similare, de tipul „militar pentru o zi”. Personalitățile publice s-au implicat în proiecte ale Ministerului pro bono, iar acesta nu sponsorizează postările din paginile de socializare, precizează MApN.

În explicațiile video pe care le-a oferit sâmbătă, Selly trece în revistă criticile aprinse formulate la televiziuni împotriva a ceea ce a fost considerat, fără verificare, drept un clip de promovarea a recrutărilor din Armată pe care l-ar fi plătit MApN.

Tânărul vlogger Selly remarcă formulările de la unele televiziuni, pe care le descrie drept în măsură să dezinformeze și să denatureze sensul unui eveniment online, precum și faptul că acestea transmit fără nicio ezitare, informații pe care nu le verifică.

Selly spune că transmiterea de informații false despre cineva e o adevărată strategie a unor televiziuni. Acestea difuzează denigrări pentru a forța ulterior persoana vizată să dea explicații.

„Modelul de business al acestor televiziuni nu se bazează pe jurnalism sau pe calitatea informațiilor. Ei nu apelează la rațiunea oamenilor, ci la frica și sentimentele oamenilor”, spune vloggerul în vârstă de 21 de ani.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG