Linkuri accesibilitate

Participanții la pelerinajul de Sf. Andrei din afara localității riscă amenzi, deși jandarmii le-au permis accesul în mânăstire

Luni, pe 30 noiembrie, conform Calendarului Creştin Ortodox este Praznicul Sf. Apostol Andrei. În condiții de pandemie și restricții de sănătate publică, cum va avea loc pelerinajul de la Peştera şi Mânăstirea Sfântul Apostol Andrei?

Patriarhia Română a cerut autorităților ca, în mod excepțional, să permită, pe 30 noiembrie, pelerinajul la Peştera Sfântului Apostol Andrei, din comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, cu respectarea tuturor regulilor sanitare.

13:38 30.11.2020

Avocata ÎPS Teodosie, la pelerinajul de Sf. Andrei: „Dumnezeu a învins toți Tătarii, Arafații și Lucovizii”

Avocata ÎPS Teodosie, la pelerinaj: „Dumnezeu a învins în România”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:53 0:00

12:57 30.11.2020

Slujba s-a încheiat. Pe durata ei nu au fost evenimente deosebite. Cei 130 de jandarmi și polițiști îi direcționează pe pelerini către ieșirea din comuna Ion Corvin.

12:46 30.11.2020

La ceremonie participă numeroși credincioși din afara localității constănțene. Forțele de ordine spun că nu le pot interzice accesul și că eventualele sancțiuni vor fi decise de superiori. Sancționați ar putea fi și preoții care în timpul ceremoniei nu au purtat măști de protecție, relatează Mediafax.

„Nu există o măsură complementară de interzicere a accesului. Ceea ce se întâmplă este o contravenție, fiecare cetățean riscă să fie sancționat. Nu putem vorbim încă despre amenzi. Măsurile vor fi luate în urma unor decizii ale comandantului. Vor fi decizii unitare care să ne ajute să nu avem incidente (...) Vă asigur că nu am fost niciodată ezitanți în aplicarea legii și nu vom face nici de data asta acest lucru”, a declarat, presei, Alexandru Iacob, reprezentantul Jandarmeriei Române.

Autoritățile județene au anunțat că vor fi sanționați toți participanții care nu au respectat regulile, inclusiv membrii clerului.

„Nu, nu poate să participe oricine la pelerinaj, restricția există în continuare, tocmai de aceea organele de ordine au procedat la legitimarea celor care doreau să participe la pelerinaj, iar datelor celor care nu erau din interiorul localității Ion Corvin sau nu aveau dreptul să participe întrucât erau membri ai clerului au fost preluate, urmând ca ulterior, în termenul legal, să se producă și sancționarea contravențională a acestora. Vor fi amendați, mai devreme sau mai târziu”, a anunțat, la Digi24, Silviu Ioan Coșa, prefectul județului Constanta.

11:59 30.11.2020

Premierul Ludovic Orban urează, într-o postare pe Facebook, „La mulți ani” celor cu numele Andrei și subliniază că „chiar dacă nu ne putem bucura de această sărbătoare aşa cum eram obişnuiţi, ȋl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeași credință, din casele noastre, ȋn familia noastră".

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG