Linkuri accesibilitate

Participanții la pelerinajul de Sf. Andrei din afara localității riscă amenzi, deși jandarmii le-au permis accesul în mânăstire

Luni, pe 30 noiembrie, conform Calendarului Creştin Ortodox este Praznicul Sf. Apostol Andrei. În condiții de pandemie și restricții de sănătate publică, cum va avea loc pelerinajul de la Peştera şi Mânăstirea Sfântul Apostol Andrei?

Patriarhia Română a cerut autorităților ca, în mod excepțional, să permită, pe 30 noiembrie, pelerinajul la Peştera Sfântului Apostol Andrei, din comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, cu respectarea tuturor regulilor sanitare.

06:48 30.11.2020

În caz că nu ar fi lăsat să ajungă la Mânăstirea Sf. Andrei, ÎPS Teodosie a amenințat cu acțiuni în instanță.

După ce Tribunalul Constanța a respins o cerere de exceptare a aplicării restricțiilor de sănătate publică în ziua de 30 noiembrie, episcopul a amenințat și cu proteste.

Ultima măsură a fost delegarea în „scop profesional” a tuturor preoților și monahilor din subordine (450 de persoane în total) pentru a oficia slujba din comuna Ion Corvin, în condițiile în care municipiul Constanța se află în carantină.

Duminică, mașina în care s-a deplasat la Ion Corvin ÎPS Teodosie a fost oprită la filtrul poliției de la intrarea în comună pentru verificrea actelor. Apoi a putut trece fără probleme.

06:49 30.11.2020
Două scene sunt amplasate în curtea mânăstirii pentru sărbătoarea Sf. Andrei
Două scene sunt amplasate în curtea mânăstirii pentru sărbătoarea Sf. Andrei

07:48 30.11.2020
Comuna Ion Corvin din Constanța se pregătește pentru săbătoarea Sf. Andrei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:47 0:00

07:59 30.11.2020

Ploaie măruntă și avertizările de cod galben, în această dimineață la Ion Corvin, județul Constanța. Unii pelerini au făcut drumul de dimineață la mânăstirea "Peștera Sfântului Andrei".

Politia avertizează că nu va permite accesul în incinta lăcașului de cult nimănui din afara localității.

Mai multe filtre de control erau vizibile la întrările în localitate, dar și pe drumul de acces spre mănăstire.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG