Linkuri accesibilitate

Situație critică la secțiile de terapie intensivă. Focar în Dâmbovița


Tot mai multe secții de terapie intensivă din țară și-au atins capacitatea maximă și devin neîncăpătoare pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. România a ajuns la numărul de pacienți internați la ATI din perioada stării de urgență, cu peste 200 de pacienți: joi - 237 și vineri, 224.

Trei pacienți de la Târgoviște au fost transportați vineri, cu elicopterul, la spitalul de urgență din Galați și la spitalul municipal din Medgidia.

„Ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus, pentru îngrijirea și monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 3 iulie 2020, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului a 3 pacienți de la secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești din Târgoviște către Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați și către Spitalul Municipal Medgidia. Transportul pacienților, intubați și ventilați mecanic s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD București”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.

De la izbucnirea epidemiei, în județul Dâmbovița au fost depistate 625 de cazuri, din care 45 în ultima zi.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a avertizat vineri că numărul de locuri de la terapie intensivă în Bucureşti este scăzut și că România se îndreaptă spre o rată de transmitere a COVID-19 de 1,4, precizând că apar în continuare focare noi.

Tătaru a spus că guvernul se va conforma recomandărilor CCR și va defini mai clar ce înseamnă boală transmisibilă, carantină, dar a făcut apel la responsabilitatea românilor și a spus că izolarea rămâne de bază.

El a dat asigurări că, în măsura în care situația epidemiologică o va permite, vor fi decise noi măsuri de relaxare, inclusiv în ceea ce priveşte restaurantele, tot aşa cum, dacă situaţia o va inpune, starea de alertă poate fi prelungită.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG