Linkuri accesibilitate

Sondaj IMAS: PSD continuă să scadă-17,9%, Dăncilă-8.4%. Barna trece pe locul 2 la mare distanță de Iohannis


Barometrul Europa FM, realizat de IMAS la comanda postului de radio, arată că favoritul pentru cursa prezidențială rămâne Klaus Iohannis, cu aproape 45%.

Locul al doilea este adjudecat de liderul USR, Dan Barna, pentru care intenția de vot este în creștere față de precedentul sondaj și ajunge la 17,3%.

În sondajul de luna trecută Barna era cotat cu 9,4%, dar fusese măsurat și Dacian Cioloș, care obținea 10,4%. Deci, creșterea lui Barna se datorează procentelor venite de la Cioloș.

Victor Ponta se află pe locul al treilea în intenția de vot cu 14%. La fel ca în cazul lui Dan Barna și cota de încredere a liderului ProRomânia este în creștere. La mică distanță, este liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, cu aproape 13%.

Viorica Dăncilă nu reușește să treacă pragul de 10% și se clasează pe locul al cincilea cu 8,4%. Luna trecută, Dăncilă avea 7,5% și se afla pe poziția 6 în ierarhia prezidențiabililor.

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum, PNL ar obține 28,4% dintre cei care spun că ar merge sigur la vot. mai arată Barometrul Europa FM. Față de luna trecută PNL a crescut cu aproape 3 procente.

USR rămâne pe locul 2, cu 19,8%, în scădere cu aproape două procente față de luna iulie.

PLUS, formațiunea condusă de Dacian Cioloș ajunge la 5,5%, în scădere cu jumătate de procent față de luna iulie.

De remarcat că Alianța USR-PLUS strânge 25,3%, plasându-se astfel imediat după PNL și semnificativ în fața PSD.

Și PSD este în scădere, fiind cotat cu 17.9%, cu aproape două procente mai puțin ca în luna precedentă, când era cotat cu 19,4%.

ProRomânia este cotat cu 8,7%, tot în scădere, potrivit sondajului citat.

Următorul loc este ocupat de ALDE, care ajunge la 7.4%.

UDMR are 4,6%, în timp ce PMP rămâne la un nivel similar cu luna iulie în ceea ce privește intenția de vot, 2.9%.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 -28 august, deci înainte de ruperea coaliției de la putere și ieșirea ALDE de la guvernare, pe un eșantion de 1.010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eșantionare +/- 3,1%.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG