Linkuri accesibilitate

INSCOP: Nicușor Dan - 46%, Gabriela Firea - 39%, Traian Băsescu - 8%


Nicușor Dan, candidatul PNL-USR-PLUS pentru Primăria București

Un sondaj INSCOP la comanda PNL arată că Nicușor Dan (PNL-USR-PLUS) este favoritul bucureștenilor în alegerile pentru Primăria Capitalei. El este cotat cu 46,3% și ar câștiga mandatul de primar în fața actualului edil Gabriela Firea (PSD) care ar obține 38,9% din voturi.

Faţă de sondajul precedent realizat de INSCOP la finele lunii iunie, ponderea persoanelor mulţumite sau foarte mulţumite de activitatea Gabrielei Firea ca primar a scăzut de la 45,1% la 40,8%, arată ziarul Adevărul care a publicat rezultatul sondajului.

Intrat în cursa pentru Primăria București după eșecul negocierilor dintre PMP și PNL-USR-PLUS, fostul președinte Traian Băsescu ar obține doar 8% din voturi, conform INSCOP.

Deși nu candidează în alegerile din 27 septembrie, Victor Ponta a fost măsurat în sondajul comandat de liberali și este cotat la doar 6%. Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, este candidatul pe care îl propune Victor Ponta pentru Primăria Municipiului București de la finalul lunii septembrie.

În cadrul sondajului nu este măsurat, însă, și Călin Popescu Tăriceanu, care și-a anunțat candidatura după eșecul negocierilor dintre ALDE și PSD.

Persoanele sigure că vin la vot („10” pe o scală de la 1 la 10) şi care exprimă o opţiune de vot reprezintă 51% din eşantion, faţă de 69% în luna iunie. Pe baza acestor persoane a fost realizat studiul cu datele prezentate mai sus.

Într-un scenariu în care pentru poziţia de primar ar candida doar Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, persoanele care l-ar fi votat pe Traian Băsescu se dispun astfel:

  • 56,7% îl votează pe Nicuşor Dan
  • 1,0% o votează pe Gabriela Firea
  • 40,2% sunt nehotărâţi
  • 2,1% n-ar veni la vot.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda PNL. Datele au fost culese în perioada 23 iulie – 8 august 2020. Metoda de cercetare: anchetă sociologică pe baza unui chestionar.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG