Linkuri accesibilitate

Spitalul Colentina va trata doar pacienți infectați cu coronavirus


Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți, scoaterea din circuitul obișnuit a Spitalul Colentina pentru ca unitatea să trateze cazurile de infecții cu coronavirus.

"Deocamdată sunt cazuri uşoare şi medii şi nu sunt de terapie intensivă aşa de multe. Spitalul Colentina, am decis, urmează să externăm uşor cazurile care sunt acolo, să reaşezăm nişte paturi, să le reconfigurăm, să nu se mai facă internări", a explicat Nelu Tătaru, conform Agerpres.

Oficialul a arătat că Spitalul Colentina şi Institutul Matei Balş au împreună o capacitate de peste 1.000 de locuri pentru pacienți infectați cu Covid-19.

Pacienții infectați cu coronavirus vor fi tratați atât de medici de la Matei Balș, cât și de cei de la Colentina.

De asemenea, autoritățile au anunțat scoaterea din circuitul obișnuit al Maternității Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan pentru ca unitatea să se ocupe exclusiv de cazurile de gravide infectate cu coronavirus.

"În această dimineață, conducerea Ministerului Sănătății și cea a Comisiei de Obstetrică- Ginecologie a MS au decis ca Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan să preia eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus COVID 19.

Maternitatea Bucur va fi exclusă din circuitul obișnuit, toate pacientele care se află în această unitate în prezent vor fi transferate în celelalte unități similare din București.

De asemenea, urgențele medicale vor fi redirecționate spre alte maternități.

Reamintim că, în cursul zilei de ieri Spitalul Clinic Colentina din Capitală a fost desemnat ca unitate medicală unde vor fi tratate infecțiile cu noul COVID-19, după ce toți pacienții din această unitate medicală vor fi externați sau transferați în alte unități, după caz", transmite Grupul de comunicare strategică.

Măsurile vin în condițiile în care autoritățile pregătesc măsurile din cadrul stării de urgență decretată de luni de președintele Klaus Iohannis.

Numărul pacienților cu coronavirus a crescut marți la 184 de persoane, dintre care 19 s-au vindecat și au fost externați.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG