Linkuri accesibilitate

Stănescu: Conducerea PSD trebuie aleasă „așa cum conclavul alege Papa”


Paul Stănescu, secretar general interimar al PSD, crede că PSD trebuie condus de o echipă care să fie aleasă „așa cum conclavul alege Papa”
Paul Stănescu, secretar general interimar al PSD, crede că PSD trebuie condus de o echipă care să fie aleasă „așa cum conclavul alege Papa”

Prezent la conferința de alegeri a delegaților ieșeni pentru congresul din februarie al PSD, Paul Stănescu, secretar general interimar al partidului, le-a împărtășit colegilor săi propria viziune asupra modului în care ar trebui aleasă noua conducere a PSD.

Stănescu este de părere că alegerea noii conduceri a partidului ar trebui făcută „așa cum conclavul alege Papa”, „să fie o fotografie foarte frumoasă” cu cei mai buni colegi ai săi din PSD, care să-și asume conducerea partidului „în aceste momente nu prea plăcute” de după pierderea a două rânduri de alegeri.

  • „Într-adevăr PSD trebuie condus de o echipă, o echipă care trebuie să fie, am făcut o comparaţie,( ...) aşa cum conclavul alege Papa, cam aşa îmi doresc eu (...) să fie aleasă echipa de conducere a PSD. Să fie o fotografie frumoasă, cum spun eu, şi să fie aleşi în conducerea centrală a PSD cei mai buni colegi care pot să reprezinte PSD în aceste momente nu prea plăcute, în care venim după pierderea a două rânduri de alegeri", a spus Paul Stănescu la Iaşi, citat de Agerpres.

Fostul lider de la Olt, care a renunțat după zece ani la șefia organizației, în urma cooptării sale de Marcel Ciolacu în conducerea interimară, care pregătește congresul de alegeri din februarie de după plecarea Vioricăi Dăncilă de la șefia partidului, este convins că partidul său va renaște precum pasărea Phoenix din cenușă.

Stănescu le-a împărtășit colegilor săi de la Iași convingerea că partidul său va câștiga și alegerile locale și pe cele parlamentare, indiferent dacă acestea vor fi organizate în două tururi de scrutin sau dacă vor fi alegeri anticipate.

„Dar în acelaşi timp, am convingerea, când alţii ne-au cântat prohodul sau ne spun să dispărem din politică, în momentele grele, PSD a renăscut ca pasărea Phoenix, de fiecare dată am reuşit să ne strângem, să fim uniţi, să fim solidari, să avem încredere în noi, să câştigăm alegerile. Eu sunt convins că vom câşţiga şi alegerile locale şi cele parlamentare, la data la care vor fi ele, nu ne este teamă nici de anticipate, nici de două tururi. PSD, sunt convins, va fi pregătit pentru orice bătălie politică", a conchis Paul Stănescu.

Viorica Dăncilă și-a dat demisia de la conducerea PSD în noiembrie trecut. În schimbul unei demisii pașnice, lui Dăncilă i s-a promis șefia iluzorie a organizației de femei, care nu poate fi, de fapt, preluată fără alegeri, și i s-a promis un loc în parlamentul viitor, pentru care vor fi organizate alegeri în acest an. Purtător de mesaj al baronilor locali și șefi de organizații, nemulțumiți de rezultatul dezastruos obținut de Dăncilă la prezidențialele din noiembrie, a fost chiar Marcel Ciolacu, cel care a fost și desemnat președinte interimar al partidului. Din echipa sa face parte și Paul Stănescu, fostul baron de la Olt, care ar putea intra în cărți pentru poziția a doua în partid după congresul de alegeri din februarie.

Viorica Dăncilă, fost președinte executiv al partidului, a preluat șefia PSD după ce Liviu Dragnea, pe atunci președinte al partidului și al Camerei Deputaților, a fost condamnat pe 27 mai 2019 la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de protecție a copilului din Teleorman.

XS
SM
MD
LG