Linkuri accesibilitate

Sancțiuni ale Trezoreriei SUA împotriva comisiei electorale din Belarus


Trezoreria a identificat, de asemenea, un avion Boeing 737 fabricat în SUA ca proprietate a președintelui Belarusului, Alexandr Lukașenko, un apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin, sancționat de SUA.
Trezoreria a identificat, de asemenea, un avion Boeing 737 fabricat în SUA ca proprietate a președintelui Belarusului, Alexandr Lukașenko, un apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin, sancționat de SUA.

Trezoreria SUA a impus sancțiuni împotriva a trei entități de stat din Belarus și nouă persoane, ca răspuns la o represiunea regimului Lukașenko împotriva activiștilor pro-democrație care au protestat împotriva fraudării alegerilor de către autocratul aflat neîntrerupt la conducerea țării din 1994.

Trezoreria a identificat, de asemenea, un avion Boeing 737 fabricat în SUA ca proprietate a președintelui Belarusului, Alexandr Lukașenko, un apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin, sancționat de SUA.

Sancțiunile interzic americanilor să facă afaceri cu entitățile și persoanele desemnate și ar putea adopta măsuri similare împotriva oricăror instituții financiare sau persoane care fac tranzacții cu acestea.

Într-o declarație, trezoreria SUA a anunțat că sancționează doi mari producători de automobile din Belarus, inclusiv Uzina de automobile din Belarus, unul dintre cei mai mari producători de camioane mari și basculante din lume, precum și Uzina de automobile din Minsk.

De asemenea, au fost impuse sancțiuni împotriva a șapte membri ai comisiei electorale centrale din Belarus, precum și comisiei în sine.

Secretarul de stat Antony Blinken a declarat că SUA „vor continua să impună costuri asupra regimului și celor care îl susțin pentru reprimarea poporului din Belarus” și pentru sprijinul guvernului belarus pentru războiul Rusiei în Ucraina.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG