Linkuri accesibilitate

Tribunalul București a respins solicitarea lui Teodorovici de a amâna Congresul PSD


Eugen Teodorovici mai cere instanței să fie recunoscut ca singurul reprezentant al conducerii executive al PSD

Cererea lui Eugen Teodorovici de amânare a Congresului PSD, programat pentru 22 august, a fost respinsă de către Tribunalul București.

Teodorovici a introdus pe rolul instanței o ordonanţă preşedinţială prin care cerea amânarea congresului PSD până la judecarea unei alte cereri depuse în instanţă, în care contesta actuala conducerea interimară a partidului și cere să fie declarat singurul reprezentant al conducerii executive a social-democraților.

El motivează, în cererea depusă în instanță și publicată pe Facebook, că este singurul reprezentant legal al PSD prin faptul că a fost ales președinte executiv la ultimul Congres, iar toate deciziile luate după demisia Vioricăi Dăncilă de conducerea interimară Marcel Ciolacu- Paul Stănescu ar fi nelegale.

Într-o solicitare în instanță, Teodorovici cere să fie recunoscut oficial de Autoritatea Electorală Permanentă și de instituțiile cu atribuții în domeniu drept singurul membru al conducerii executive a social-democraților.

De asemenea, senatorul PSD mai dorește anularea tuturor deciziilor luate de PSD după preluarea interimară a conducerii de către Marcel Ciolacu și Paul Stănescu și dispunerea de către AEP a unui control privind legalitatea documentelor primite de la PSD după 29 noiembrie.

Eugen Teodorovici nu recunoaște actuala conducere interimară a PSD și afirmă că el ar fi trebui să fie președinte interimar al formațiunii deoarece la congresul din vara lui 2019 a fost ales drept președinte executiv, funcție din care nu a demionat.

El s-a înscris la Congresul de sâmbătă pentru a candida împotriva lui Marcel Ciolacu pentru șefia formațiunii.

În cadrul ședinței de miercuri, Marcel Ciolacu a cerut Comitetului Executiv să îi permită lui Eugen Teodorovici să candideze pentru funcția de președinte al PSD. Comisia de validare a candidaturilor a prezentat Comitetului Executiv un document în care se arată că dosarul de candidatură al senatorului este incomplet, nu are în spate o moțiune – listă de nume pentru funcțiile de președinte, vicepreședinte, secretar general, prim-vicepreședinte, nu are susținerea organizației din care face parte și nici un program politic prezentat.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG