Linkuri accesibilitate

Trump avertizează Teheranul: „Lumea se uită”


Studenții iranieni protestează pe străzile Teheranului, după ce Iranul a recunoscut că a doborât din greșeală avionul ucrainean de pasageri.

Președintele american Donald Trump și-a exprimat susținerea față de protestatarii iranieni „curajoși” și a avertizat guvernul de la Teheran că „lumea se uită”, în contextul în care demonstranții au ieșit pe străzile capitalei pentru a-și exprima furia după ce Iranul a recunoscut că a doborât din greșeală avionul ucrainean de pasageri.

Pentru oamenii din Iran curajoși și care au suferit vreme îndelungată: Am fost alături de voi de la începutul mandatului meu și administrația mea va continua să fie alături de voi. Urmărim protestele îndeaproape și suntem inspirați de curajul vostru”, a fost mesajul lui Donald Trump pe Twitter în limbile engleză și farsi.

El a precizat că Teheranul „trebuie să le permită organizațiilor pentru drepturile omului să monitorizeze și să raporteze de la fața locului despre protestele poporului iranian”.

„Nu poate fi un alt masacru al unor protestatari pașnici, nici o tăiere a internetului. Lumea se uită”, a mai adăugat președintele american, referindu-se la precedentele proteste antiguvernamentale din noiembrie și decembrie în urma cărora mai bine de 300 de persoane au fost ucise, iar internetul a fost tăiat.

Furie și apel la justiție, după anunțul Iranului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:34 0:00

Declarațiile președintelui american vin în contextul în care sute de protestatari s-au adunat în fața unei universități din Teheran și în alte părți ale capitalei cerând să se facă dreptate și solicitând demisia guvernului. Proteste similare au izbucnit și în Isfahan, Hamadan, Sari, Rasht, și Babol, potrivit unor informații apărute pe rețelele de socializare.

„Demisia nu este suficientă”, au strigat protestatarii în fața universității Amir Kabir din Teheran, cerând în același timp aducerea în fața justiției a celor responsabili de doborârea avionului ucrainean de pasageri, ucigându-i pe toți cei 176 de oameni aflați la bord.

Citește și:

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG