Linkuri accesibilitate

Un pensionar a bruiat conferința de presă a Violetei Alexandru și a amenințat-o cu moartea - VIDEO


Ministrul Violeta Alexandru
Ministrul Violeta Alexandru

UPDATE - Digi 24 transmite că bărbatul nu a fost amendat ci sancționat cu avertisment

UPDATE - Poliția l-a amendat pe bărbat după ce a a fost sesizată prin serviciul de urgențe 112 că un bărbat recalcitrant tulbură liniștea și ordinea publică pe o stradă din sectorul 6, unde se desfășoară o conferință de presă. Bărbatul nu a mai fost găsit la fața locului, dar a fost identificat ulterior.

„La fața locului au ajuns polițiști ai Secției 25 , însă la momentul sosirii nu a fost identificată nicio persoană recalcitrantă în respectiva locație. Ulterior bărbatul a fost identificat și sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991”, transmite Poliția Capitalei, citată de Mediafax.

***

O conferință de presă în aer liber a Violetei Alexandru a fost întreruptă de un grup de pensionari după modelul Bădulescu, viceprimarul Capitalei care a bruiat conferința lui Nicușor Dan.

Unul dintre ei s-a poziționat între ministru și jurnaliști, adresându-se jurnaliștilor demonstrativ, pentru ca apoi să se întoarcă amenințător spre ministru la care a început să urle, ignorând apelurile acesteia la un dialog civilizat.

„Te omor, eu te omor”, i-a strigat pensionarul în timp ce se plimba amenințător prin fața tribunei improvizate gesticulând larg și făcând gesturi obscene.

Conferința de presă a fost susținută de președintele PNL București, Violeta Alexandru și președintele PNL Sector 6, Ciprian Ciucu, în aer liber, cu un bilanț al activității primarului sectorului PSD al sectorului 6, Gabriel Mutu.

„E o ticăloșie să te folosesti de drama acestor oameni. Eu acord audiențe în fiecare marți. Acești oameni trebuie să știe că PNL nu-i va minți. Nu așa se face politica în ziua de astăzi, aruncând în față oameni care au probleme reale pe care PSD nu le-a rezolvat, dar pe care încearcă să le folosească împotriva noastră”, a spus Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru s-a declarat „uimita cat de jos a ajuns PSD cu Gabriel Mutu, încât să se folosească de drama acestor oameni. Eu mă uit în ochii dumneavoastră, cetățenii din sectorul 6 și vă spun: dacă echipa PNL a greșit în trecut față de cetățenii acestui sector, vă cerem scuze. Avem responsabilitatea să demonstrăm că orice derapaje s-ar întâmplat în trecut în partidul nostru, nu se se vor mai întâmpla.”

La eveniment a fost prezent și Răzvan Gabriel, un tânăr care relatează ceea ce s-a văzut din spatele camerei de luat vederi:

„Am participat astăzi la conferința de presă organizată de Ciprian Ciucu, Candidat #PNL la Primăria Sectorului 6 și doamna Violeta Alexandru, Președinte PNL București.

Din păcate conferință a fost întreruptă și perturbată de mai multe persoane, membri ai #PSD conform propriilor declarații, veniți la fata locului cu gândul vădit de a face scandal. Doamna Alexandru a fost înjurată și chiar amenințată cu moartea de acești indivizi.

Va voi prezenta mai târziu un filmuleț cu scandalul, înjurăturile și amenințările lansate in fața camerelor presei și cum au vorbit și modul de comportare când nu erau camere pornite (sau cel puțin așa credeau ei).

Evident, Primarul Mutu nu își recunoaște colegii de partid și nici faptul că ar fi orchestrat scandalul pentru a nu da șansa opoziției sa arate mizeria și corupția din patronate de dumnealui.”

Ciprian Ciucu, președinte al PNL sector 6 a spus că avea informația, cu jumătate de oră înainte de începerea conferinței de presă, că primarul PSD al sectorului 6 urmează să trimită pensionari de la organizația de partid ca să bruieze conferința.

El a vorbit de calitatea infrastructurii, de reabilitatea termică scumpă și proastă, de locurile insuficiente din grădinițe, de construcții haotice și nesistematice.

„Au apărut cartiere întregi nesistematizate și blocuri care nu aveau ce să caute în zone deja aglomerarii. Zona Lacul Morii nu a fost amenajata, desi au existat promisiuni in acest sens. In sectorul 6 se da spaga pentru diferite autorizatii si aprobari”.

***

Viceprimarul PSD al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a sosit cu un dulap, într-o parafrază ironică la glumițele de pe internet făcute pe seama lui Nicușor Dan, la o conferință de presă a candidatului USR și PNL la Primăria Capitalei, și a încercat să îl împiedice pe candidatul dreptei să-și susțină conferința de presă. În ciuda faptului că Dan i-a solicitat să păstreze distanța sanitară de doi metri, Bădulescu a venit în repetate rânduri lângă microfoane pentru a vocifera, împiedicându-l pe acesta să-și susțină conferința. La următoarea conferință a lui Nicușor Dan, susținută tot pe teren, primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, a trimis mașinile de gunoi ale ADP care s-au rotit în cerc, amenințător, claxonând întruna și stropindu-i în final pe jurnaliști cu o substanță despre care nu se știe dacă era apă sau dezinfectant.

Modelul Bădulescu a produs emuli și pe Valea Jiului, unde un primar PSD l-a împiedicat pe ministrul Marcel Vela să dea declarații presei despre măsurile luate la inundațiile din zonă.

XS
SM
MD
LG