Linkuri accesibilitate

USR consideră „dezonorantă” pentru Klaus Iohannis acceptarea în Guvern a Ramonei Mănescu și a lui Nicolae Moga


Klaus Iohannis este criticat pentru că a semnat numirea în Guvern a doi miniștri controversați, unul dintre ei fiind Ramona Mănescu (în imagine, în stânga)
Klaus Iohannis este criticat pentru că a semnat numirea în Guvern a doi miniștri controversați, unul dintre ei fiind Ramona Mănescu (în imagine, în stânga)

Stelian Ion, unul dintre liderii USR, a criticat decretele de numire în funcția de ministru a „locotenetului lui Radu Mazăre”, cum este numit noul ministru de Interne, Nicolae Moga, și a Ramonei Mănescu, noua șefă a diplomației, care are o avere cu surse controversate.

„Numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis și nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul președinte”, a scris Stelian Ion pe facebook, vicelider al deputaților USR.

„O spun cu toată responsabilitatea: senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre și Nicușor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanței timp de aproape două decenii și este, fără îndoială, unul dintre vinovații pentru decăderea acestui important oraș al României”, a scris Ion, care este constănțean.

„E o comicărie de teatru absurd ca, în timp ce justiția demantelează o mafie și îi bagă pe jupâni la pușcărie, locotenentul lor să devină șef peste poliție”, este de părere deputatul USR, care este membru și în Comisia specială condusă de Florin Iordache, cea în cadrul căreia au fost schimbate legile Justiției și cele penale.

În privința noii șefe a diplomației, Ramona Mănescu, deputatul USR a scris, în aceeași postare pe facebook, că „este un personaj incapabil să-și justifice averea impresionantă, dobândită adesea prin tranzacții dubioase (vezi investigațiile Rise Project https://bit.ly/2XMhwK4). Și la fel de grav este că nimic nu o recomandă pentru poziția de șefă a diplomației.”

„Asta merită România, domnule președinte Klaus Iohannis?”, a mai scris deputatul USR.

Klaus Iohannis a semnat în ultima zi pe care o mai avea la dispoziție decretele prin care i-a numit miniștri pe cei doi politicieni amintiți, precum și pe Mihai Fifor, ca vicepremier.

Ceremonia de la Palatul Victoria, de învestire a celor trei ca membri ai Guvernului, a fost austeră, fără niciun fel de declarații - doar cu jurămintele viitorilor miniștri -, fără șampanie și, dealtfel, foarte scurtă. A durat doar șase minute.

Pe fondul criticilor președintelui Iohannis la adresa Guvernului PSD și al campaniei electorale, acceptarea celor trei miniștri a surprins, mai ales că, recent, nume precum Titus Corlățean, Eugen Nicolicea sau Liviu Brăiloiu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG