Linkuri accesibilitate

Un tanc rusesc distrus, în orașul Izium, recent eliberat de sub ocupația rusească. Atacul asupra Ucrainei continuă
Un tanc rusesc distrus, în orașul Izium, recent eliberat de sub ocupația rusească. Atacul asupra Ucrainei continuă

Războiul din Ucraina | Lukașenko spune că România ar putea avea soarta Ucrainei. Serviciile secrete rusești au torturat locuitori din Harkov

Ziua 207 a invaziei. Peste 440 de cadavre găsite îngropate în pădurea de la Izium aveau mâinile legate la spate

23:16 18.9.2022

Îndrăgita cântăreață rusă Alla Pugaciova a postat un mesaj pe contul ei de Instagram în care cere ministerului de justiție al țării să o listeze ca agent străin alături de soțul ei, Maxim Galkin.

Postarea a cerut să înceteze trimiterea la moarte a „băieților noștri pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră un paria și împovărează viețile cetățenilor săi”.

Mesajul lui Pugaciova vine la o zi după ce Galkin – un comediant care a vorbit în repetate rânduri împotriva războiului cu Ucraina - a fost desemnat agent străin de Rusia pentru activități politice.

22:41 18.9.2022

Prima doamnă a Ucrainei o întâlnește pe Prințesa de Wales la Palatul Buckingham

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, i-a adus duminică un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, al cărei sicriu este depus la Westminster Hall.

Tot duminică, Olena Zelenska va participa la o recepție organizată de Prințesa de Wales la Palatul Buckingham.

22:38 18.9.2022

Justin Trudeau: Gropile comune de la Izium sunt dovada crimelor de război comise de Rusia

Premierul canadian, Justin Trudeau, a declarat duminică că gropile comune descoperite în Ucraina sunt dovezi ale crimelor de război comise de Rusia în această țară.

„În mod evident, Regatul Unit și Canada au fost două dintre cele mai puternice țări care au susținut Ucrainai și au respins acțiunile ilegale ale Rusiei”, a declarat Trudeau reporterilor la Londra, unde va participa la înmormântarea reginei Elisabeta.

„Aceste acțiuni includ tot mai mult, în mod clar, crime de război, includ crime absolut inacceptabile, fie că ne gândim la ceea ce am găsit în Bucea sau la descoperirea de gropi comune în teritoriile recuperate de Ucraina”, a adăugat el.

„Trebuie să existe o investigație adecvată și transparență, iar Vladimir Putin, susținătorii săi și armata rusă trebuie să răspundă pentru atrocitățile pe care le comit și le comit în continuare în Ucraina”, a mai spus Trudeau.

22:37 18.9.2022

Președintele Georgiei critică atrocitățile rusești de la Izium

Președintele Georgiei, Salome Zourabișvili, a formulat critici puternice împotriva Rusiei, duminică, după descoperirea gropilor comune din Izium la începutul acestei săptămâni.

Zourabișvili a condamnat „în cei mai fermi termeni atrocitățile comise de Rusia în Izium”, adăugând că „justiția trebuie să răspundă acestor crime de război”, relatează Kiev Independent.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG