Linkuri accesibilitate

Un tanc rusesc distrus, în orașul Izium, recent eliberat de sub ocupația rusească. Atacul asupra Ucrainei continuă
Un tanc rusesc distrus, în orașul Izium, recent eliberat de sub ocupația rusească. Atacul asupra Ucrainei continuă

Războiul din Ucraina | Lukașenko spune că România ar putea avea soarta Ucrainei. Serviciile secrete rusești au torturat locuitori din Harkov

Ziua 207 a invaziei. Peste 440 de cadavre găsite îngropate în pădurea de la Izium aveau mâinile legate la spate

22:36 18.9.2022

20 de atacuri aeriene ucrainene în ultimele 24 de ore împotriva cetăților rusești

Armata ucraineană a efectuat 20 de atacuri aeriene în ultimele 24 de ore împotriva cetăților rusești, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ucrainene.

Publicația Kiev Independent a relatat duminică că Forțele Aeriene ale Ucrainei au vizat cu succes 15 forturi rusești și 11 puncte de control.

16:52 18.9.2022

Camere de tortură în teritoriile ocupate de ruși

Autoritățile ucrainene au continuat exhumările din Izium, regiunea Harkov, eliberat recent de sub ocupația rusească, pentru analiza criminalistică a cadavrelor.

De asemenea, au fost găsite noi dovezi ale torturii la care au fost supuse persoanele îngropate în pădurea de la Izium.

Peste zece camere de tortură au fost deja găsite în zonele eliberate din regiunea Harkov – în diverse orașe și localități mai mici, spune președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Chiar și la gara obișnuită din Kozacha Lopan s-a găsit o cameră pentru tortură și unelte pentru tortură electrică. E doar o gară! Tortura a fost o practică răspândită în teritoriul ocupat. Asta au făcut naziștii. Asta fac rusciștii. Și vor răspunde în același fel – atât pe câmpul de luptă, cât și în sălile de judecată. Îi vom identifica pe toți cei care au torturat, care au umilit, care au adus această atrocitate din Rusia aici, pe pământul nostru ucrainean”, a spus Volodimir Zelenski.

·

13:55 18.9.2022

Ofițerii serviciului secret rus au torturat locuitori din Kupiansk/Harkov

Serviciul de securitate al Ucrainei a declarat că ofițerii Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSU) au torturat locuitori din Kupiansk, un oraș din regiunea Harkov.

Kiev Independent relatează că, atunci când ofițerii FSU se aflau în Kupiansk, pe atunci ocupat, au torturat locuitori și i-au amenințat că îi vor trimite pe câmpurile minate și le vor ucide familiile.

13:49 18.9.2022

Pe agenda ONU: Invazia Ucrainei de către Rusia și o criză alimentară globală agravată de război

Invazia Ucrainei de către Rusia și o criză alimentară globală agravată de război vor fi în centrul atenției liderilor mondiali atunci când se vor reuni la Organizația Națiunilor Unite la New York în această săptămână.

„Ar fi naiv să credem că suntem aproape de posibilitatea unui acord de pace”, a spus secretarul general al ONU, António Guterres, înainte de reuniunea la nivel înalt a adunării generale a ONU, formată din 193 de membri, care începe marți.

„Șansele unui acord de pace sunt minime, în prezent”, a adăugat el.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG