Linkuri accesibilitate

SURSE: Victor Costache a demisionat din fruntea Ministerului Sănătății


Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a anunțat demisia, au declarat pentru Europa Liberă surse oficiale.

Anunțul schimbării din funcție ar putea fi făcut de premierul Ludovic Orban, care este așteptat să iasă la declarații la ora 10.30.

Conform surselor Europei Libere, în locul lui Victor Costache va fi numit actualul secretar de stat Nelu Tătaru.

Decizia vine la doar o zi după ce oficialul a anunțat că întreaga populație a Bucureștiului va fi testată împotriva coronavirusului.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Ministrul Victor Costache a precizat că pacienții diagnosticați cu COVID-19 vor fi tratați în spitale exclusiv dedidate combaterii epidemii.

Secretarul de stat, Nelu Tătaru, a confirmat informația,dar a spus că primii care vor fi testați în programul-pilot vor fi medicii din București.

stire in curs de actualizare

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG