Linkuri accesibilitate

VIDEO. Președintele SUA: Fabricăm rachete supersonice, nu vrem să le folosim


Donald Trump a dat detalii despre atacul iranian asupra bazelor americane.
Donald Trump a dat detalii despre atacul iranian asupra bazelor americane.

Președintele american, Donald Trump, anunță într-un discurs noi sancțiuni împotriva Iranului, care „încurajează” instabilitatea și cere NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu.

Președintele Donald Trump a spus că „niciun american nu a fost rănit în atacul de aseară” și că „toți soldații sunt în siguranță”. 22 de rachete au fost lansate de Iran asupra bazelor militare irakiene unde se află militari americani: Ain al-Assad și Erbil. Aproximativ 5.200 de soldați americani sunt detașați în Irak.

Forțele SUA „sunt pregătite pentru orice” a explicat președintele american, adăugând că „de prea multă vreme națiunile au tolerat comportamentul Iranului”.

„Iran a fost sponsorul terorismului” și „amenință lumea civilizată” declară Donald Trump, subliniind că Statele Unite vor impuse noi sancțiuni asupra regimului iranian.

A venit timpul ca Europa, China, Rusia, să recunoască realitatea regimului terorist de la Teheran, avertizează liderul de la Washington: „vom cere NATO să fie mai implicată în procesul din Orientul Mijlociu”.

Donald Trump a ținut să vorbească în contextul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu despre rachetele americane care „sunt letale și rapide”, inclusiv despre rachetele supersonice. Președintele american insistă însă că n-ar vrea să pună la lucru aceste arme sofisticate.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG