Linkuri accesibilitate

UPDATE.Viorica Dăncilă prinde aripi. Votează la referendum, susține independența Justiției și nu se teme că va fi demisă


Nu este primjul semn de distanțare a Vioricăi Dăncilă de Liviu Dragnea. Până acum, refuzul acesteia de a adopta prin OUG modificările la Codurile penale au reprezentat semnalul clar că se emancipează de sub tutela liderjului PSD
Nu este primjul semn de distanțare a Vioricăi Dăncilă de Liviu Dragnea. Până acum, refuzul acesteia de a adopta prin OUG modificările la Codurile penale au reprezentat semnalul clar că se emancipează de sub tutela liderjului PSD

UPDATE. Viorica Dăncilă a revenit cu precizări la Antena 3 după declarațiile de la Bacău, spunând că nu a spus cum anume va vota la referendum, iar afirmațiile sale nu pot fi considerate o scindare față de deciziile PSD în privința plebiscitului pe Justiție sau față de Liviu Dragnea.

Întrebată cum răspunde acuzațiilor că se poziționează împotriva lui Liviu Dragnea, pe linia foștilor premieri Grindeanu și Tudose, Dăncilă a spus: ”Exclus. Prin tot ce am făcut e clar că acest lucru nu poate fi luat în calcul. Cred că nu a fost un premier căruia președintele Iohannis să-i ceară de mai multe ori demisia. De exemplu, la summitul de la Sibiu nu am fost invitată… Cine vrea să ducă gândurile în această direcție... e o pistă falsă. Nu am dat vreodată vreun motiv să se creadă că m-aș duce spre președintele Iohannis… Sunt atasată acestui partid, sunt de 25 de ani membru. Mereu am acționat conform deciziilor. Dar când ai o opinie proprie, ea trebuie ascultată de ceilalți”.

Întrebată dacă are divergențe cu Liviu Dragnea, Dăncilă a spus: ”Nu am nici o divergență cu președintele Liviu Dragnea”

Mai devreme, Viorica Dăncilă declarase presei că nu se teme că va fi schimbată din funcție și că va vota la referendum, pentru că susține independența Justiției. Declarația, pe care șefa Cabinetului a făcut-o la Bacău, unde este în campanie electorală separat de Liviu Dragnea, poate fi interpretată ca o replică adresată liderului PSD, care a avertizat că „trebuie să nu uite de ce a fost pusă” premier.

Viorica Dăncilă a mai spus că va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum. ​„ Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi ale drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”, a spus Dăncilă, citată de Mediafax.

Declarația lui Dăncilă este în opoziție cu boicotul PSD față de referendum, mai mulți lideri ai formațiunii, de la parlamentari la Liviu Dragnea, afirmând fie că demersul inițiat de președintele Iohannis este inutil, fie că nu ar trebui votat.

Întrebată dacă se teme că va fi schimbată din funcție, Dăncilă a spus - ''Nu îmi este teamă. Întotdeauna când te duci pe o funcţie ştii că va veni şi ziua în care pleci, dar în momentul în care pleci, trebuie să ai certitudinea că ai făcut ceea ce trebuie. Este normal ca partidul să monitorizeze ceea ce face Guvernul pentru că suntem un guvern politic. Avem susţinerea partidului, a preşedintelui, şi este normal să fim monitorizaţi'', a declarat Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.

Dăncilă a precizat că programul de guvernare a fost îndeplinit în procent de 73%.


Întrebat în interviul de la Adevărul în ce relații mai este cu premierul Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea a replicat că se așteaptă „ca fiecare să nu uite de ce au fost puși unde au fost puși”. „Eu am relaţii personale cu femeia pe care o iubesc. Nu discut despre relaţii personale. O să analizăm după alegeri, pentru că nu stă nimeni să vadă asta. E un sfat pentru oricine: să nu uite pentru ce a fost pus acolo. A fost pusă acolo pentru a implementa un program de guvernare. Dacă fiecare membru al guvernului ţine minte asta, şi nu consideră că i-a crescut şi capul, atunci o să fie un ministru bun şi eficient”, a mai precizat liderul PSD.

Liviu Dragnea așteaptă verdictul final în dosarul în care a fost condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare. În cazul în care verdictul este confirmat, acesta va merge după gratii. Nu există declarații oficiale ale liderilor PSD referitoare la consecințele asupra PSD în cazul unei condamnări. De asemenea, nu există declarații oficiale ale liderilor PSD nici în privința anunțului lui Liviu Dragnea, vrea să-l facă în seara anunțării rezultatelor la alegeri privind candidatura sa la alegerile prezidențiale

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG