Linkuri accesibilitate

Vlad Georgescu despre și cu Mihai Botez


Mihai Botez, imagine de arhivă
Mihai Botez, imagine de arhivă

Două editoriale (12 decembrie 1984, 18 februarie 1986) și un interviu difuzat în programul „Actualitatea românească” din 14 septembrie 1987.

În 1984, Vlad Georgescu, directorul postului nostru de radio scrie un editorial despre Mihai Botez, care era deja un dizident cunoscut. Între 1974 și 1977 a condus Centrul de Metodologie a Studiului asupra Viitorului și Dezvoltării, dar își pierde funcția după ce începe să critice regimul Ceaușescu.

În 1979 redactează un „Memoriu al intelectualilor români” care este citit la Radio Europa Liberă. Continuă să fie lăsat să participe la diferite congrese internaționale până în 1987, când în urma unui interviu critic față de ceea ce se întâmpla în România, publicat în revista franceză „L'Express” este numit director al Centrului de calcul din Tulcea. Apoi, în 1988, primește o bursă la Universitatea Stanford în Statele Unite și rămâne acolo.

Ascultați mai departe un editorial dedicat de directorul Europei Libere lui Mihai Botez în 12 decembrie 1984.

Vlad Georgescu despre și cu Mihai Botez
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:40:58 0:00

Continuăm cu un nou editorial difuzat pe 18 februarie 1986 în care îl puteți auzi pe Vlad Georgescu vorbind despre un studiu al lui Mihai Botex despre relațiile româno-americane. O legătură care poate fi semnificativă și în zilele noastre.

Vă propunem în continuare un fragment din programul „Actualitatea românească” din 14 septembrie 1987, în care e difuzată și o discuție dintre Vlad Georgescu, directorul Europei Libere, și Mihai Botez, cunoscutul dizident și viitorolog, care a reușit să se strecoare printre pilonii regimului communist, fără să sufere repercursiuni majore. (Sabina Fati)

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG