Linkuri accesibilitate

Tragedia de la 2 Mai | Vlad Pascu rămâne în închisoare. Tânărul ceruse arest la domiciliu


Judecătorii au respins solicitarea lui Vlad Pascu de a fi judecat în stare de arest la domiciliu.
Judecătorii au respins solicitarea lui Vlad Pascu de a fi judecat în stare de arest la domiciliu.

Judecătorii au respins solicitarea lui Vlad Pascu de a fi judecat în arest la domiciliu. Acesta se află de cinci luni la Penitenciarul Poarta Albă. Pascu este tânărul care a provocat accidentul de la 2 Mai/jud. Constanța. Sub influența drogurilor, el a lovit doi tineri, care au murit pe loc.

Vlad Pascu va rămâne în continuare arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile, pe timpul desfășurării judecății pe fond.

El e cercetat în arest preventiv pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Decizia Tribunalului Constanța este definitivă.

Avocatul lui Vlad Pascu a cerut înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu, motivând că, în acest moment nu se poate vorbi de o stare pericol social și că există precedente în favoarea clientului său, potrivit Adevărul.ro

În replică, procurorul a cerut prelungirea măsurii arestului preventiv pe numele lui Vlad Matei Pascu invocând timpul prea scurt scurs de la producerea accidentului dar și impactul puternic pe care tragedia de la 2 Mai a avut-o asupra opiniei publice.

De asemenea, a invocat procurorul, judecata a început pe fond, iar magistrații ar putea schimba încadrarea juridică a faptei, iar Vlad Pascu ar putea fi acuzat de omor calificat.

Accidentul pentru care a fost trimis în judecată Vlad Matei Pascu a avut luna august 2023, în localitatea 2 Mai. Aflat sub influența drogurilor, tânărul de 19 ani a lovit un grup de opt studenți care mergeau pe marginea drumului.

Doi dintre ei au murit pe loc. După impact, Vlad Matei Pascu a fugit de la locul accidentului, însă a fost reținut de polițiști în Vama Veche.

Poliția a constatat că Vlad Pascu circula cu o viteză excesivă în condiții de vizibilitate redusă.

În urma acestui accident, mai mulți șefi din Poliția Constanța au fost demiși, pentru că înainte de a produce accidentul, Vlad Pascu a fost oprit de polițiști de două ori și nu a fost testat pentru droguri.

De asemenea, Inspectoratul Județean de Poliție Constanța a intrat în reorganizare.

De asemenea, într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri, potrivit news.ro.

Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG