Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski: Lumea este suficient de puternică pentru a pedepsi Rusia pentru război


Volodimir Zelenski a spus că Ucraina a făcut progrese în ultimele zile în privinţa relaţiilor internaţionale.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus într-un nou discurs, adresat ucrainenilor duminică seara, că lumea este suficient de puternică pentru a pedepsi Rusia pentru războiul declanşat în urmă cu un an.

„O conferinţă la scară largă a avut loc cu participarea multor parteneri ai noştri. United for Justice. Pas cu pas, ne îndreptăm spre asigurarea faptului că statul terorist este tras la răspundere pe deplin pentru ceea ce a făcut ţării noastre şi oamenilor noştri”, a spus Zelenski.

„Toţi criminalii ruşi, fiecare organizator al acestei agresiuni, toţi cei care susţin în orice fel războiul împotriva ţării noastre şi teroarea împotriva poporului nostru trebuie să fie pedepsiţi. Şi acesta nu este doar un vis al dreptăţii. Aceasta este o muncă deja în curs”.

Președintele ucrainean a mai spus că sunt instituții care lucrează „pentru a restabili justiţia, pentru a-i pedepsi pe cei responsabili de agresiune”.

„Lumea este suficient de puternică pentru a pedepsi Rusia pentru război. Şi vom oferi lumii suficient curaj şi instrumente pentru ca pedeapsa să existe. Încrederea noastră în această chestiune creşte în fiecare săptămână”, a spus Zelenski.

Președintele ucrainean a mai spus că din sectorul energetic va fi consolidat, iar următoarele în șase luni oficialii guvernamentali „trebuie să facă lucruri foarte specifice”.

„Consolidarea protecţiei instalaţiilor energetice, restabilirea infrastructurii care a fost distrusă de atacurile ruseşti în ultimele şase luni şi oferirea mai multor oportunităţi oamenilor noştri, ca parte a proiectului de descentralizare a sistemului energetic, astfel încât să poată genera şi furniza electricitate pe teritoriul lor privat, la facilităţile lor private”, a mai spus Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a mai spus că le este recunoscător luptătorilor care apără ţara şi le-a adus uun omagiu ucrainenilor care luptă în Donbas, care au respins trupele rusești.

„Sunt recunoscător tuturor celor care sunt în prezent în luptă! Mulţumesc tuturor a căror viaţă salvează viaţa Ucrainei! Astăzi aş dori să aduc un omagiu special curajului, puterii şi invincibilităţii războinicilor care luptă la Donbas. Este una dintre cele mai grele bătălii. Dureroasă şi provocatare. Vom rezista, vom alunga invadatorii şi îi vom aduce în faţa justiţiei. Ucraina va ieşi victorioasă!”, a conchis Zelenski.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG