Linkuri accesibilitate

William Burns, fost ambasador al SUA în Rusia, ales de Biden să conducă CIA


SUA - William Burns

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a anunțat luni că l-a ales pe diplomatul veteran William Burns, fost ambasador în Rusia, să conducă Agenția Centrală de Informații (CIA).

„Bill Burns este un diplomat exemplar, cu decenii de experiență pe scena mondială, care și-a mențin poporul și țara în siguranță", a declarat Biden într-o declarație făcută luni, 11 ianuarie.

„El împărtășește profunda mea convingere că un serviciu secret trebuie să fie apolitic și că profesioniștii dedicați serviciilor de informații care servesc națiunea noastră merită recunoștința și respectul nostru. Poporul american va dormi liniștit cu el ca director al CIA”, a spus Biden.

În cariera sa diplomatică de 33 de ani, Burns a fost, de asemenea, ambasadorul SUA în Iordania și negociator principal în discuțiile secrete care au deschis calea către acordul nuclear cu Iranul, din 2015, sub fostul președinte democrat Barack Obama. Burns a spus că va restabili acordul nuclear cu marile puteri, din care Trump a scos SUA în 2018.

Diplomatul în vârstă de 64 de ani este în prezent președintele grupului de reflecție pentru afaceri internaționale Carnegie Endowment for International Peace și a scris articole critice cu privire la administrația președintelui Donald Trump.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG