Linkuri accesibilitate

Zelenski: Simt că agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda


Volodimir Zelenski a spus că, în urma unei noi întâlniri de la Ramstein, armata ucraineană va primi artilerie și tancuri.
Volodimir Zelenski a spus că, în urma unei noi întâlniri de la Ramstein, armata ucraineană va primi artilerie și tancuri.

Agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda, a spus preşedintele Volodimir Zelenski în discursul său de miercuri către popor. El a mulţumit Danemarcei pentru decizia de înfiinţare a unui fond de sprijin pentru Ucraina de un miliard de dolari.

„Trebuie să creştem constant presiunea pentru teroare. Presiuni în apărarea noastră, în sancţiuni împotriva Rusiei, în distrugerea modului în care statul rus şi companiile sale eludează sancţiunile, în presiune politică şi juridică. Cu cât punem mai multă presiune asupra lor, cu atât ne vom îndrepta mai repede către restabilirea integrităţii noastre teritoriale şi ordinii juridice internaţionale”, a spus Zelenski, preluat de News.ro.

„Facem totul pentru ca partenerii noştri să simtă asta. Această necesitate de a continua presiunea. Pas cu pas. Fără încetare”.

Președintele Ucrainei a vorbit și despre ajutorul primit de la SUA și statele aliate, mai ales că a avut loc a zecea întâlnire de la Ramstein.

„Sunt recunoscător Statelor Unite, care coordonează Ramstein, şi tuturor partenerilor noştri pentru disponibilitatea lor fermă de a ajuta. Acest lucru este deosebit de important acum, când simţim că agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda. Nu există niciun terorist care să-şi dezvolte potenţialul confruntând lumea liberă. Rusia nu face excepţie”, a spus Zelenski.

Zelenski a mulţumit Danemarcei şi a vorbit şi despre „o decizie importantă luată la Londra”:

„Aş dori să mulţumesc separat Danemarcei astăzi. Atât pentru noul pachet de apărare pentru Ucraina, cât şi pentru decizia de a înfiinţa un fond special de ajutorare a ţării noastre în valoare de 7 miliarde DKK( coroane daneze), adică un miliard de dolari. Este extrem de semnificativ. Este extrem de necesar”

La final, Volodimir Zelenski le-a mulțumit tuturor celor care ajută la „distrugerea ocupantului” şi la apărarea ţării.

„Bineînţeles, sunt în permanenţă în legătură cu militarii noştri, cu comandanţii. Tot ceea ce facem, tot ceea ce face statul, este subordonat unei singure sarcini: să oferim fiecărui războinic mai multe capacităţi de a lupta, să oferim fiecărui oraş mai multă siguranţă”.

XS
SM
MD
LG