Un bărbat din Galați, de 45 de ani, depistat pozitiv cu coronavirus, dar asimptomatic, care a refuzat duminică internarea, a murit miercuri. El a discutat cu medicii și marți iar argumentul său pentru refuzul internării a fost în continuare că se simte bine. Boala a evoluat, însă, foarte rapid și agresiv, a declarat la Digi 24 prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu.
Bărbatul avea obezitate de gradul 3.
Îți mai recomandăm Curtea Constituțională echivalează carantinarea cu privarea de libertate (motivare)Presa locală spune că i s-a făcut rău marți seară, când a și chemat salvarea, dar nu a mai putut fi salvat.
Pacienții cu simptome ușoare de COVID-19, dar care se externează pe propria răspundere, ignorând recomandarea medicală, se expun unui pericol uriaș și îi pun în pericol și pe medici, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.
Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a anunţat că la nivelul judeţului, 1.365 de persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, mai mult cu 53 de cazuri faţă de ziua precedentă, când au fost raportate 1.312 cazuri. Din numărul de persoane infectate, 871 de persoane au fost declarate vindecate, cu 21 mai multe decât în ziua precedentă, iar 107 persoane au decedat, cu una mai mult decât marţi, transmite Agerpres.
Până în prezent, la nivelul judeţului Galaţi au fost efectuate 12.006 teste.
În România, pacienții de Covid-19 pot refuza internarea în urma deciziei CCR care asimilează internarea și carantinarea cu privarea de libertate a cărei reglementare nu poate fi făcută decât prin lege, nu prin ordin de ministru, cum a făcut guvernul PNL.
Îți mai recomandăm Tătaru: Peste 31.000 de persoane, unele infectate, au ieșit din izolare și carantinăDin momentul publicării deciziei CCR în Monitorul Oficial peste 30.000 de persoane au părăsit carantina și circa 600 de persoane s-au externat la cerere.
România se află în acest moment într-o curbă ascendentă a infectărilor cu coronavirus, cu peste 600 de cazuri pe zi.
Legea carantinării este blocată de PSD în Senat, după ce a votat-o în Camera Deputaților.
Îți mai recomandăm Dorneanu, replică lui Orban: Restrângerea unor drepturi, cum e internarea obligatorie, trebuie făcută prin lege