DNA spune că Viorica Dăncilă nu va fi chemată în fața procurorilor: „Informațiile sunt false”

ROMANIA Viorica Dăncilă dezbatere cu presa 1

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat joi că Viorica Dăncilă, candidata social-democrată la alegerile prezidențiale, nu va fi citată pentru audiere, subliniind că informațiile din spațiul public potrivit cărora fostul premier va ajunge în fața procurorilor sunt false.

„Referitor la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că un candidat la Președinția României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informații sunt false”, transmite DNA, printr-o dezmințire transmisă presei.

Precizările vin după ce au apărut informații potrivit cărora Viorica Dăncilă urmează să fie citată de procurori pentru a fi audiată. Este vorba despre un articol al ziarului Libertatea care anunța că „reprezentantul legal al Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, Napoleon Tudor Spartacus Iacov„ a depus o plângere penală la DNA, împotriva conducerii actuale a Federației Române de Tenis. Plângerea s-a îndreptat împotriva lui Ion Țiriac și a fostului premier Viorica Dăncilă, a fostului ministru de finanțe, Orlando Teodorovici, a fostului ministru al Tineterului și Sportului, Bogdan Matei.

În plângere, Iacov acuză aceste persoane de înșelăciune, abuz și neglijență în serviciu, uzurparea funcției și a calității oficiale, obținerea ilegală de fonduri și deturnarea lor, precum și constituirea unui grup infracțional organizat din cauză că s-au alocat 340.000 de dolari din fondul de rezervă al guvernului pentru plătirea taxei anuale a turneului WTA Bucharest Open

Viorica Dăncilă a spus în mai multe rânduri, în cursul acestei săptămâni, că se așteaptă să fie chemată la DNA și a acuzat intervenția președintelui Klaus Iohannis în justiție.

„L-am văzut cu toții pe Rareș Bogdan, portavocea președintelui iohannis, amenințându-mă cu procurorii. Citez: „Dăncilă să se pregătească de o dezbatere cu procurorii”. Ce să înțeleg? Pentru că am îndrăznit să îl chem pe președintele Iohannis la o dezbatere în fața românilor sunt amenințată cu procurorii și cu dosare?”, a spus Viorica Dăncilă.

Reacția fostei șefe a Guvernului vine în contextul în care europarlamentarul și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a scris pe pagina lui de Facebook, referitor la ceea ce a găsit noul ministru al Finanțelor Florin Cîțu în visteria statului, că „guvernele PSD au pus pistolul la tâmpla României și au tras cu sete”, iar „DNA să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici! Monstruozitatea lor este incredibilă”.