Explozii la Crevedia. Cum arată roboții cu care pompierii au intervenit în primă fază pentru a stinge focul

Your browser doesn’t support HTML5

Robot al IGSu folosit pentru stingerea incendiului generat după exploziile de la Crevedia.

O autospecială cu roboți a fost printre echipajele cu care pompierii s-au deplasat la locul exploziilor de la Crevedia. Autospeciala a intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în luna iunie 2023.

Echipaje de pompieri din trei județe s-au deplasat la Crevedia imediat după ce explozia a fost anunțată la 112. Pe lângă echipaje de stingere, autoscări, echipaje SMURD sau de transport victime multiple, pompierii au mers și cu o autospecială cu roboți.

Dispozitivele au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov în luna iunie și au fost folosite la Crevedia la incendiul generat de prima explozie.

Chiar dacă au fost folosiți roboți pentru a stinge focul în primele momente de după explozie, cel puțin 26 de pompieri au fost răniți unei a doua explozii ce a avut loc la stația GPL de la Crevidia.

În total, numărul raportat al răniților era, sâmbătă seară, de cel puțin 46.

Cel puțin o persoană a murit și alte două erau date dispărute.

Autospecialele pentru transport roboții ISU București au fost prezentate de ISU pe 7 iunie. Patru astfel de echipaje se află în dotarea pompierilor români.

FOTO: Cum arată roboții cu care a intervenit ISU

Exploziile de la Crevedia a avut loc la o stație GPL care nu deținea autorizație de la ISU, potrivit primelor informații.

Prima explozie a avut loc în jurul orei 19.00, fiind urmată de un incendiu puternic.

Cel puțin 3.000 de persoane au fost evacuate din zonă.

Mai multe despre exploziile de la Crevedia

Explozii la o stație GPL din Crevedia/Dâmbovița, la 27 de kilometri de București. Un mort și 57 de răniți. 3.000 de persoane evacuateExplozii la Crevedia | La ce spitale sunt duse cele 46 de pesoane rănite Reuniune de urgență la Ministerul de Interne după tragedia de la CrevediaVideo | IGSU a folosit roboți pentru a stinge incendiul izbucnit după exploziile de la Crevedia Galerie foto | Explozii la Crevedia: 46 de răniți, morți, 3.000 de persoane evacuate