Forțele rusești sunt la mai puțin de 7 kilometri de Pokrovsk

Un bărbat iese din Pokrovsk, Donețk, în timp ce fumul se ridică în fundal.

Forțele rusești se află la mai puțin de 7 kilometri de periferia orașului Pokrovsk din regiunea Donețk, a declarat vineri Serghei Dobriak, șeful administrației militare din Pokrovsk.

Frontul de est de lângă Pokrovsk a fost scena unor lupte aprige de câteva luni și un punct focal al ofensivei Rusiei de la Donețk.

Orașul este un important centru logistic pentru forțele ucrainene.

Dobriak. citat de Kiev Independent, a spus la televiziunea națională că Rusia a atacat infrastructura civilă din Pokrovsk cu bombe aeriene ghidate cu o zi în urmă, rănind mai multe persoane.

„Infrastructura critică este deteriorată sau distrusă în proporție de aproape 80%. Inamicul ne lasă fără electricitate, apă și gaz", a adăugat el.

Locuitorii din nordul regiunii Donețk vor rămâne fără alimentare cu apă pentru o „perioadă nedeterminată” din cauza atacurilor rusești, a declarat guvernatorul regiunii Donețk, Vadim Filașkin, pe 3 octombrie.

Aproximativ 13.000 de persoane, inclusiv 94 de copii, rămân în Pokrovsk, pentru că evacuarea merge greu.

Orașul avea o populație de aproximativ 60.000 de locuitori în ianuarie 2022.

Pe măsură ce situația de securitate se deteriorează, gara din Pokrovsk a fost închisă pentru evacuări civile la începutul acestei luni.

Evacuările se fac acum prin gara din Pavlohrad. din regiunea Dnipropetrovsk, un oraș aflat la 100 de kilometri vest de Pokrovsk.

Comandantul forțelor armate ucrainene, Oleksandr Sîrski, a declarat joi că a ordonat întărirea apărării în regiunea estică Donețk, la o zi după ce forțele de la Kiev au anunțat că s-au retras din orașul Vuhledar. Președintele Zelenski a recunoscut pierderea Vuhledar.

Sîrski a declarat pe rețelele de socializare că lucrează la „unul dintre cele mai fierbinți sectoare de front” cu Brigada 25 Aeropurtată Siceslav. Comandantul ucrainean nu a dat detalii despre locație, dar se știe că brigada operează pe frontul Pokrovsk, o zonă cu atacuri rusești intensificate.

„În timp ce lucram în brigadă, am luat o serie de decizii menite să consolideze stabilitatea și eficiența apărării noastre”, a spus Sîrski.

Armata ucraineană a anunțat miercuri că retrage trupele din orașul minier Vuhledar, un bastion aflat într-o zonă înaltă care a rezistat atacurilor intense după invazia Rusiei în Ucraina în 2022.

Forțele Moscovei controlează acum aproape 20% din teritoriul Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că principalul obiectiv al Moscovei este de a cuceri complet regiunile Donețk și Luhansk.

Îți mai recomandăm Șeful armatei ucrainene ordonă întărirea apărării în estul țării, după pierderea orașului Vuhledar

știre în curs de actualizare

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI