Fosta șefă a Tarom a venit la DNA, pentru a explica cum i-a cerut Cuc să țină avioanele la sol în ziua moțiunii

Mădălina Mezei îl acuză pe fostul ministru al Transporturilor de abuz în serviciu.

Mădălina Mezei, fost director al Tarom, a venit luni dimineață la DNA, pentru a fi audiată ca martor, într-un dosar de abuz în serviciu. Mezei a fost demisă după ce, susține ea, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, i-ar fi cerut să țină la sol avioane în ziua votului la moțiunea de cenzură.

„Sunt convinsă că adevărul va ieși la iveală”, a declarat Mădălina Mezei, la intrarea în DNA.

Mezei este audiată ca martor, după ce l-a acuzat pe Răzvan Cuc, ministrul demis al Transporturilor, că i-ar fi cerut să reţină la sol aeronave Tarom de pe cursele interne, pentru a-i împiedica pe parlamentarii din teritoriu ai opoziției să ajungă la vot în ziua moţiunii de cenzură. Mezei susține că a refuzat comanda lui Cuc și, drept urmare, a fost demisă de acesta.

Răzvan Cuc a negat acuzațiile. Ministrul Transporturilor a admis însă că a cerut lista palamentarilor care zburau cu avioanele Tarom, dar a susținut că a făcut acest lucru pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă. Răzvan Cuc i-a reproșat Mădălinei Mezei incompetența, incapacitatea și legăturile cu unele grupuri de interese, precum și faptul că și-ar fi avantajat membrii familiei care lucrează în companie, conform Mediafax.

Mădălina Mezei a fost numită la șefia Tarom în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce același Consiliu de Administrație îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.

Îți mai recomandăm Oprirea avioanelor la sol în ziua moțiunii de cenzură ajunge la DNA