Conflictul a fost sesizat în jurul orei 3.00 și s-a produs între mai multe persoane, în sectorul 6. Conform Poliției Capitalei, citată de agenția Mediafax, la fața locului au mers polițiști din cadrul Secției 20 Poliție.
Doi bărbați au fost transportați la spital, unul dintre ei, Florin Mototolea, în vârstă de 39 de ani, a decedat.
Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.
Conform Știrilor ProTV, Mototolea ar fi fost executat în stil mafiot, de către membrul unui clan rival.
Principalul suspect este și el rănit și se află la spital, sub pază, conform Digi24.
Clanul Duduianu a fost recent în atenția publică, atunci când Parchetul Sectorului 1 anunța că 13 membri ai clanului Duduianu sunt urmăriți penal pentru că ar fi amenințat cu violențe cântăreți de manele, aceștia fiind extorcați de sume până la 100.000 de euro și forțați să cânte gratuit la mai multe evenimente.
În septembrie 2019, Mototolea a fost eliberat condiționat din penitenciarul Rahova, unde executa o pedeapsă de peste trei ani de închisoare pentru infracțiunile de șantaj, camătă și influențarea martorilor.
Eliberarea sa s-a transformat într-o petrecere cu artificii în fața penitenciarului.
Incidentul vine pe fondul declarațiilor ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, care nu mai devreme de luna iulie declara că „încep să cadă clanurile de interlopi”.
„Am creat pe parcursul lunilor precedente un front instituţional împotriva crimei organizate. Începe să dea rezultate. Încep să cadă clanuri de interlopi. Se va continua până la capăt. În materie de justiţie, trebuie să ai răbdare, până când proceduri şi operaţiuni sunt duse până la capăt. E valabil în orice materie, în orice dosar, răbdare, până când procedurile ajung la final”, a spus Predoiu, în cadrul unui eveniment organizat de Ambasada SUA la Bucureşti, transmite Agerpres.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, Cătălin Predoiu a participat, miercuri, la deschiderea webinar-ului „Aplicaţii pe surse deschise: convergenţa investigării infracţiunilor cu privire la proprietatea intelectuală, crima organizată, trafic de persoane şi sisteme informatice”.
În cuvântul de deschidere, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a declarat că Statele Unite sprijină, cu toate resursele disponibile, lupta Ministerului Justiţiei împotriva infracţionalităţii şi că Statele Unite şi România „luptă umăr la umăr pentru combaterea crimei organizate şi pentru a se asigura că infractorii nu vor scăpa de rigorile legii”.
La lucrări au mai participat procurorul general Gabriela Scutea şi Bruce Swartz, asistentul adjunct al procurorului-şef al Statelor Unite.